<p>Weer mooie bedragen overhandigd na inzameling van vele doppen. De Windroos gaat nu verder met de inzamelingsactie.</p>

Weer mooie bedragen overhandigd na inzameling van vele doppen. De Windroos gaat nu verder met de inzamelingsactie.

Vervolg voor doppenactie: weer mooie bedragen overhandigd

OLDENZAAL - Het is een haast onvoorstelbaar cijfer: 6.148.050 doppen. Deze werden in vijf jaar tijd ingezameld in het kadervan de actie ‘t Löp met de Döp. Op donderdag 8 juli werd deze actie officieel afgesloten.

In september 2016 begon initiatiefnemer Henk Winkelhuis met de inzameling van kroonkurken op het Twents Carmel College Potskampstraat. Afgelopen week droeg hij het ‘magische magneetstokje’ over aan Frank Kotte en Bennie Nordkamp. Zij nemen nu namens basisschool De Windroos deze inzamelingsactie over.

Andrea Schot (KiKa) en Jolanda van Tellegen (Skik) kregen beide uit handen van Frank Kottte een cheque overhandigd van 610,95 euro. Dat was de opbrengst van de kroonkurken van het schooljaar 2020-2021. In vijf jaar tijd werd 14.466 kilo kroonkurken ingezameld. Het leverde ook nog eens 3.868,34 euro op voor zes goede doelen. Daarnaast werden er nog massa’s kilo’s kunststof doppen ingezameld voor meerdere goede doelen waaronder Opleiding Geleidehond en geld voor onderzoek naar de ziekte myotone dystrofie.

“We kunnen spreken van een klassieke win-win-win-win-win-situatie. Er is flink gewerkt aan bewustwording op het gebied van milieu, er is een flinke bijdrage geleverd aan een circulaire economie door hergebruik van duizenden kilo’s kroonkurken en kunststof doppen, meerdere goede doelen hebben een mooie financiële bijdrage gekregen en er is gezorgd voor verbinding en ontmoeting door alle mensen die hebben geholpen met inzamelen.”, aldus Winkelhuis. De laatste “win” is dat ongetwijfeld veel mensen erg blij geweest toen ze hun bijdrage (hoe groot of klein ook) aan het aantal kroonkurken hebben geleverd. Het Twents Carmel College locatie Potskampstraat stopt dus met het inzamelen van de doppen. De Windroos (Berkstraat) neemt het stokje over. Ut stöp dus nog nig met de döp!

Meer berichten
 
Auto zoeker