<p>Wethouder Christenhusz deelt een leuke vakantierugzak uit aan kinderen van het VVE. &quot;Ieder kind heeft een goede start nodig op de basisschool, ongeacht de thuissituatie&quot;&nbsp;</p>

Wethouder Christenhusz deelt een leuke vakantierugzak uit aan kinderen van het VVE. "Ieder kind heeft een goede start nodig op de basisschool, ongeacht de thuissituatie" 

Oldenzaal zet in op een goede start voor ieder kind

OLDENZAAL - Ieder kind in Oldenzaal moet een goede start kunnen maken op de basisschool. De gemeente zet daarom veel in op VVE: voor- en vroegschoolse educatie.

Afgelopen week deelde onderwijswethouder Rob Christenhusz de eerste vakantierugtas uit aan kinderen die VVE afnemen in Oldenzaal. Door op de peuteropvang samen te spelen onder leiding van pedagogische medewerkers, ontwikkelen de kinderen zich spelenderwijs. Wethouder Rob Christenhusz: “VVE is voor veel kinderen belangrijk. Door hieraan deel te nemen maken zij een goede start op de basisschool. Kinderen zijn de toekomst! En om ze in het zonnetje te zetten, krijgen ze vandaag een leuke en leerzame vakantierugtas mee.”

Voor alle jonge kinderen is het spelen in een peutergroep leuk en leerzaam. Ze leren er bijvoorbeeld samen spelen en de taal beter begrijpen en gebruiken. Voor peuters die extra aandacht kunnen gebruiken bij hun taalontwikkeling wordt op een aantal kinderopvangcentra in Oldenzaal extra aandacht en begeleiding aangeboden, ook wel Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) genoemd. Kinderen die weinig praten, teruggetrokken zijn, druk gedrag laten zien of waar thuis geen Nederlands wordt gesproken, kunnen veel leren door VVE.

Meer berichten
 
Auto zoeker