Bandenexamen Hantei zeer geslaagd

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag waren de bandenexamens voor de judoka’s van Hantei uit Oldenzaal. Een mooie mijlpaal, want door corona hebben alle judoka’s hier 2 jaar op moeten wachten.

Elke judoka begint met de witte band. Per examen gaat de judoka een stapje omhoog. De Judobond Nederland heeft voor elke kleur band exameneisen opgesteld. Dit is voor jonge leden tot 12 jaar met slippen en voor senioren (ouder dan 12 jaar) alleen per band. De volgorde van kleuren is simpel te verklaren, hoe donkerder de kleur slip/band, hoe ervarener de judoka.

Geslaagd examen
Maar liefst 48 judoka’s stonden tijdens het examen op de mat. Door Corona hebben de judoka’s een lange periode niet kunnen trainen. Om de conditie op peil te houden zijn er bootcamp-trainingen gegeven in de coronaperiode. Vanaf 13 maart jl. was het pas mogelijk om de judolessen te starten buiten in een tent. Voor de judoka’s weer heel fijn om weer met hun sport bezig te zijn. Medio juni kon er weer in de dojo gejudood worden. Verdeeld over 3 blokken hebben de judoka’s laten zien welke technieken ze allemaal beheersen. De examinatoren waren onder de indruk van het niveau van alle judoka’s. Ze zagen echt vooruitgang ten opzichte van de vorige keer. Alle judoka’s hebben een felbegeerde nieuwe slip of band bemachtigd. Een zeer knappe prestatie.

Meer berichten
 
Auto zoeker