Oldenzaal zet in op een actieve leefstijl

OLDENZAAL - Een goede gezondheid voor álle Oldenzalers; dit is de ambitie die de gemeente en lokale partners voor ogen hebben met het Sport- en Beweegakkoord. Dit is momenteel in de uitvoerende fase. Meer verenigingen en organisaties zijn van harte welkom om aan te haken.

Maar liefst 52 partners ondertekenden het lokale Beweeg- en Sportakkoord. Hierin zijn brede ambities opgenomen om sporten en bewegen te simuleren voor jong en oud. Een kerngroep is bezig met het monitoren van de uitvoering ervan. De deuren staan open voor verenigingen en organisaties die alsnog willen meedoen. Zij kunnen op elk moment instappen en meedoen. Het Beweeg- en Sportakkoord is er om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor iedereen in Oldenzaal. De partijen die het akkoord hebben ondertekend zijn sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, zorginstellingen, bedrijven en de gemeente Oldenzaal. In het akkoord zijn vijf ambities geformuleerd: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en vaardig in bewegen.

Steun bij uitvoering
Voor de uitvoering van de initiatieven uit het Oldenzaals Sport- en Beweegakkoord is voor drie jaar subsidie beschikbaar. Bijvoorbeeld voor het organiseren van een beweeg- en sportdag in de wijk Berghuizen of het faciliteren van een sportvereniging die een beweegaanbod wil aanbieden voor kinderen met een beperking. Helaas is er op het gebied van sporten met een beperking nog veel winst te behalen. Daarnaast zijn er kennisvouchers beschikbaar die door de Oldenzaalse sportverenigingen kunnen worden ingezet. Zo stelt het NOC/NSF vijftien uur per vereniging beschikbaar om te kijken op welke wijze de sociale veiligheid binnen een vereniging verbeterd kan worden.

Doe mee
Organisaties en verenigingen die willen meedoen aan het Oldenzaalse Beweeg- en Sportakkoord kunnen zich melden bij Bart van den Eijnde, adviseur Maatschappelijke Vitaliteit: vitaliteit@oldenzaal.nl of Francisca van de Schilde, Buurtbeweegcoach: f.vandeschilde@impulsoldenzaal.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.sportakkoordoldenzaal.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker