<p>Wethouder Evelien Zinkweg - Ankon&eacute; en directeur van het Palthehuis Sandra Schipper starten de Hanzetour app</p>

Wethouder Evelien Zinkweg - Ankoné en directeur van het Palthehuis Sandra Schipper starten de Hanzetour app

(Foto: Picasa)

Hanzetour-app maakt geschiedenis zichtbaar

OLDENZAAL - De Boeskoolstad is een plek met een rijke geschiedenis; waar je ook loopt, er is altijd wel iets bijzonders te vertellen over het verleden van deze historische plekken. Oldenzaal wil ook haar eigen Hanze-geschiedenis graag meer onder de aandacht brengen. Daarom werd maandag de nieuwe Hanzetour-app gelanceerd.

Ontdek de Hanze met de Hanzetour-app. Laat het je niet weerhouden om ook als oudere deze bijzondere geschiedenis te beleven. Er werd een mooie app ontwikkeld die de geschiedenis van deze periode overduidelijk weergeeft. Het was één van de markantste periodes uit de Oldenzaalse geschiedenis. In de middeleeuwen was Oldenzaal een regionaal handelscentrum en was aangesloten bij de Hanze. Als gevolg van oorlogen, sloop en branden is er nog weinig zichtbaars dat herinnert aan de Oldenzaalse Hanze-tijd. Geboren worden, opgroeien in je stad, jeugdherinneringen vasthouden dan voelt het haast als een plicht om de geschiedenis van je eigen stad te kennen.

Lancering
Wethouder Evelien Zinkweg - Ankoné lanceerde samen met de directeur van het Palthehuis Sandra Schipper de Hanzetour-app. Deze werd ontwikkeld door de Stichting Oldenzaalse Musea in opdracht van de gemeente. Men werkt samen met Oldenzaal Promotie die de marketing verzorgt. Zo simpel, zo eenvoudig zeker voor de huidige en komende generatie. Voor de niet digitale ouderen is het mogelijk een probleem, maar Oldenzaalse jongeren kunnen als begeleiders hun steentje bijdragen om samen met ouderen de geschiedenis te beleven. De app is te downloaden in de App Store of Google Play store. Door middel van een mooie wandeling maakt men op een leuke manier kennis met het rijke Hanze-verleden van Oldenzaal. De gebruiker wordt meegenomen in het verhaal van een handelaar uit de Hanzestad Lübeck die zijn gouden munten kwijtgeraakt is. Bij het zoeken ontdekt men de mooiste plekken én de munten. Dit leidt dan uiteindelijk langs zes verschillende locaties.

Foto: Martin Meijerink 

Meer berichten
 
Auto zoeker