Afbeelding

MTB-instapgroep voor senioren

Algemeen

OLDENZAAL - Nu de coronamaatregelen eindelijk weer wat versoepeld kunnen worden, start MTB Het Twentse Ros met een instapgroep voor senioren.

MTB Het Twentse Ros speelt daarmee in op een groeiende behoefte. Ervaren mountainbiketrainer Gerard Horst (1951), zelf genietend van het ‘Zwitserleven-gevoel’, en ‘kartrekker’ over dit initiatief: “Steeds meer mensen van een zekere leeftijd investeren in hun vitaliteit. Sportief fietsen is een ideale manier om lekker buiten te recreëren en fit te blijven. Senioren hebben vaak flexibel de tijd om overdag een rondje te fietsen. Aan ons als club om de begeleiding te faciliteren.” Horst vertelt: “Dit idee is spontaan ontstaan, nadat een verzoek bij de club was binnengekomen om te ondersteunen bij een fanatieke fietser, die een been mist. Op een aangepaste fiets weet hij razendsnel grote afstanden te overbruggen. Voor de veiligheid is hij echter aangewezen op een fietsmaatje. Respect voor de wijze waarop deze man denkt in mogelijkheden en zich niet laat beperken in z’n mobiliteit. Voor Het Twentse Ros reden om dit uit te bouwen en meer mensen te enthousiasmeren.”

Uitdaging
Mountainbiken is dynamisch en de routes zijn vaak uitdagend. Dit kan een drempel zijn voor mensen, die graag in de Twentse natuur fietsen, maar de techniek nog onvoldoende beheersen. Een toegankelijke groep voor zowel dames als heren werkt motiverend en vergroot het gevoel van veiligheid. “Met de Olympische gedachte hoog in ‘t vaandel, zal de afstand en het tempo worden aangepast aan het niveau van de groep. Gemoedelijkheid staat voorop; samen uit, samen thuis.” Voor het gezamenlijk rijden van inspirerende routes door ons fraaie coulissenlandschap, worden in overleg met de deelnemende 50 plussers flexibele startpunten en vertrektijden gehanteerd. Horst legt uit: “Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan de fietshouding en mountainbiketechniek. Middels oefeningen wordt onderweg gewerkt aan balans, stuur- en remvaardigheden. Gaandeweg wordt de conditie opgebouwd en zullen de routes langer worden. We denken in beginsel aan afstanden van ongeveer 25 à 30 kilometer per keer, waarbij er uiteraard ook een pauzemomentje wordt ingelast. Niets zo lekker als een kopje koffie onderweg.”

Probeer het zelf!
Indien je beschikt over een helm en goed functionerende mountainbike (liefst zonder trapondersteuning) kun je je vrijblijvend opgeven voor een proefperiode van een maand, kijk hiervoor op https://mtbhettwentseros.nl/proeflid/. Mocht dit bevallen, kun je je als recreatielid aanmelden bij Het Twentse Ros. Wees welkom! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerard Horst, kartrekker van de seniorengroep, via 06-20736528.

!
Afbeelding
Nieuwe schrijfgroep 25 sep, 14:08
Afbeelding
Goede wijn behoeft geen krans: geslaagd eerste Twents Wijnfeest 25 sep, 13:06
Afbeelding
Leer anders naar kunst te kijken met deze cursus 24 sep, 14:25
Afbeelding
Kledinginzameling voor maneges met goed doel 24 sep, 13:04
Afbeelding
Gemeente praat met sportsector 23 sep, 15:11
Afbeelding
De kermiskroket gaat met de tijd mee 23 sep, 14:20
Afbeelding
GGD Twente voert weer een groot onderzoek uit 23 sep, 13:50
Afbeelding
Rabobank geeft de clubs een steuntje in de rug 23 sep, 13:29