Basiliek weer open

OLDENZAAL - Sinds zondagmiddag 13 juni is de Plechelmusbasiliek weer toegankelijk voor hen die een kaarsje willen branden, rust willen zoeken en voor hen die deze eeuwenoude kerk ook van binnen willen bekijken.

Bezoekers zijn van harte welkom, maar voorlopig nog wel met een mondkapje op. De basiliekwachten heten u als gastheer of gastvrouw graag welkom. Van dinsdag tot en met zaterdag is de basiliek te betreden van 10.30 uur tot 16.30 uur. Op zondag en maandag is dit van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Basiliekwachten welkom
Om deze openingstijden te kunnen blijven waarborgen is de Vereniging van Basiliekwachten op zoek naar nieuwe leden, die dit mooie, prettige en dankbare werk op zich willen nemen. Het lidmaatschap is gratis. Je wordt van tevoren naar wens één keer in de een of twee weken een morgen of middag ingeroosterd en onderling ruilen lukt altijd. Koffie of thee is aanwezig en er zijn, ook voor de gezelligheid, altijd twee basiliekwachten gelijktijdig aanwezig. Aanmelden kan bij de secretaris van de vereniging, Rijn van Welij, telefoonnummer 0634063095 of op het e-mailadres plechant@xs4all.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker