Afbeelding
Foto: Jorrit Lousberg - euro2020amsterdam.nl

Aantal fans in Johan Cruijff ArenA omhoog bijgesteld

Algemeen

De tribunes van de Johan Cruijff ArenA mogen bij de wedstrijden op EURO 2020 voor een derde worden gevuld met publiek. Die garantie heeft het kabinet in afstemming met de gemeente Amsterdam, de KNVB en de toernooiorganisatie afgegeven. Dat komt neer op circa 16.000 toeschouwers per wedstrijd. Tijdens de wedstrijden vindt nieuw onderzoek plaats van Fieldlab Evenementen, waardoor publiek onder voorwaarden deze wedstrijden kan bijwonen.

In april werd al duidelijk dat tenminste een kwart van de Johan Cruijff ArenA gevuld mocht worden. Op basis van de resultaten van de verschillende Fieldlab-onderzoeken, de epidemiologische situatie in juni en de afname van de druk op de zorg, is de bezettingsgraad opgeschaald naar een derde. Alle bezoekers die bij de wedstrijden van EURO 2020 in Amsterdam aanwezig willen zijn, moeten voldoen aan de veiligheidsprotocollen van het onderzoek van Fieldlab Evenementen en krijgen pas toegang op vertoon van een negatief coronatestresultaat (testen vanaf 5 jaar).

Tickets
De organisatie van EURO 2020 buigt zich nu over de beste verdeling van de nieuw vrijgekomen EK-kaarten in het stadion en de verspreiding onder de voetballiefhebbers.

Iconisch evenement
“Het is fantastisch dat de coronasituatie steeds beter onder controle lijkt te zijn en er dus steeds meer mogelijk is”, reageert Gijs de Jong, toernooidirecteur van EURO 2020. “We zijn dan ook heel blij dat we nu nog meer fans gelukkig kunnen maken. Mooi dat deze opschaling op een veilige en verantwoorde manier kan. Daar hebben we met het ministerie van VWS, de gemeente Amsterdam en andere partners hard aan gewerkt. EURO 2020 in Amsterdam is net als het Eurovisie Songfestival in Rotterdam een iconisch evenement. Daar wil je gewoon zoveel mogelijk mensen bij hebben. Fans die Oranje na al die jaren eindelijk weer op een eindtoernooi kunnen zien spelen. Daarnaast wordt hierdoor ook de beleving buiten het stadion groter. Al met al is dit een fantastische steun in de rug voor iedereen met een oranje hart en zeker ook voor het Nederlands elftal.”

!
Afbeelding
Nieuwe schrijfgroep 25 sep, 14:08
Afbeelding
Goede wijn behoeft geen krans: geslaagd eerste Twents Wijnfeest 25 sep, 13:06
Afbeelding
Leer anders naar kunst te kijken met deze cursus 24 sep, 14:25
Afbeelding
Kledinginzameling voor maneges met goed doel 24 sep, 13:04
Afbeelding
Gemeente praat met sportsector 23 sep, 15:11
Afbeelding
De kermiskroket gaat met de tijd mee 23 sep, 14:20
Afbeelding
GGD Twente voert weer een groot onderzoek uit 23 sep, 13:50
Afbeelding
Rabobank geeft de clubs een steuntje in de rug 23 sep, 13:29