Foto: Annemieke van der Togt

Solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ eenmalig online te zien

OLDENZAAL - De voorstelling Doet sneeuw pijn met Saskia Temmink (bekend van onder andere ‘De vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Oud Geld’) ging op 27 januari 2020 in première en de laatste voorstelling zou gespeeld worden 4 juni 2020. Ook het Oldenzaalse Stadstheater De Bond stond op de speellijst. Vanwege de coronamaatregelen moest de tournee halverwege worden beëindigd.

Op 4 juni aanstaande speelt Saskia de voorstelling nog één keer, zodat iedereen die de voorstelling heeft moeten missen, of opnieuw wil beleven, van ‘Doet sneeuw pijn’ kan genieten. De voorstelling wordt gespeeld in het Zaantheater en is middels een livestream te bekijken. ‘Doet sneeuw pijn’ is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat opnieuw gevuld moet worden. Maar hoe? Over een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen, gebaseerd op het boek van journalist Carolien Spaans.

Kaarten
De voorstelling is op vrijdag 4 juni om 20.00 uur. Kaarten voor deze livestream kosten 9 euro per scherm / device en zijn verkrijgbaar via www.stadstheaterdebond.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker