Gemeente kiest voor sobere aanpak Vondersweijde

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal kiest voor een soberder opzet voor de toekomstige renovatie van sportcomplex Vondersweijde. Als gevolg van de toekomstige bezuinigingen en andere ontwikkelingen hield het college van B&W de plannen opnieuw tegen het licht.

Het revitaliseren van het sportcentrum zat al geruime tijd in de planning bij de gemeente. Zoals menig gebruiker weet: het complex kampte de afgelopen jaren geregeld met problemen, zoals regelmatig loslatende tegels in het zwembad. Ook aspecten zoals de toegankelijkheid en duurzaamheid van het bad zijn niet waar men graag heen wil. Al sinds 2017 werkt de gemeente aan de plannen, waarvoor aanvankelijk een prijskaartje van 8,3 miljoen euro geraamd was. Erg veel geld met het oog op bezuinigingen. Alle mogelijkheden voor het sportcentrum zijn nog een keer bestudeerd: van een maximale revitalisatie tot een sluiting. Daarbij is gekeken naar de maatschappelijke en financiële effecten. Het college gaat voor de zogenaamde minimale variant. Rob Christenhusz, wethouder sport: “In deze tijd van bezuinigingen vinden we het niet verantwoord om een maximale investering in de vernieuwing van het sportcentrum te doen. Wel moet er natuurlijk het nodige onderhoud worden gepleegd om iedereen veilig en gezond te laten sporten en zwemmen. Dit gaan we dan ook zeker doen. Daarnaast plaatsen we een overkapping bij het buitenzwembad.” De kosten van de aangepaste revitalisatie bedragen 4,5 miljoen euro.

De plannen
In de aangepaste plannen wordt het buitenbad volledig overdekt, waardoor het wateroppervlak van het recreatiebad een stuk groter is. Verder worden de belangrijkste installaties vervangen, waaronder de beweegbare bodem. De sportvloer zal gerenoveerd worden, het dak wordt vervangen, er komen nieuwe speelelementen in het peuterbad en de vloeren van kleedruimte en horeca worden vervangen. Daarnaast is gekeken naar een duurzame investering. Door het buitenbad te overkappen wordt bespaard op de energie, omdat er geen warmte verloren gaat. In het oorspronkelijke ontwerp zou ook de horeca en de entree worden aangepakt. Deze blijven in het voorgestelde scenario ongewijzigd. Op 28 juni neemt de gemeenteraad een besluit.

Meer berichten
 
Auto zoeker