Sokken gezocht voor goed doel

OLDENZAAL - Deze week begon Textiel Festival Twente, het festival dat draait om het verleden, heden en de toekomst van textiel in onze regio. In textiel ligt de basis van de Twentse identiteit en tot op heden wordt er nog veel met textiel gedaan in de regio.

Textiel Festival Twente wordt georganiseerd door Stichting Cultuur in Twente en is een samenwerking van acht musea in de regio. Samen met vele andere musea en bedrijven verzorgen zij in 2021 allerlei exposities en activiteiten rondom het thema textiel. In het kader van het Textiel Festival Twente en de Week van de Eenzaamheid start de Stichting Oldenzaalse Musea met de Club van Eenzame Sokken.

Nieuw leven voor sokken
Voor dit initiatief verzamelt het museum de eenzame sokken die achterblijven wanneer de was gedaan is. Waar hun partner-in-feet is gebleven? Geen idee. Verdwenen via de afvoer van de wasmachine? In de mand van de hond? Of toch achter de wasmachine? Waar zijn wederhelft ook gebleven is, geen enkele sok hoort zijn leven alleen door te brengen. Daarom geven zij ze een nieuw leven, één waarin ze voor zowel jongeren als ouderen een mooie rol kunnen vervullen zonder dat er een voet aan te pas komt. Alle eenzame sokken gaan na 31 mei gezellig samen naar de dagbesteding van de woon- en zorgcentra in Oldenzaal, waar de deelnemende ouderen deze een tweede leven geven als sokkenpop. Vanaf september worden de sokkenpoppen verkocht met als goede doel ‘De Week van de Eenzaamheid’. Tijdens de zomer worden er meer activiteiten georganiseerd rondom textiel zoals workshops en theatervoorstellingen, houd daarom de website www.textielfestivaltwente.nl in de gaten!

Lever ze in
Heb jij nog een leuke, vrolijke, gekleurde en vooral hele sok? Lever hem dan in bij het Palthe Huis! Dit kan tot en met 31 mei in de brievenbus of elke vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur aan de balie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra Schipper, s.schipper@palthehuis.nl of 0541-513482.

Meer berichten
 
Auto zoeker