Afbeelding
Foto: Picasa

Rotaryclub organiseert dag voor Impuls Vakantieklas

Algemeen

OLDENZAAL / ROSSUM - Rotaryclub Oldenzaal heeft al jaren ‘jeugd voor jeugd' als thema voor haar maatschappelijke projecten. Vorige week vrijdag heeft de club een leuke dag opgezet voor de Vakantieklas van Impuls.

Zo'n 80 Oldenzaalse kinderen tussen vier en twaalf jaar konden genieten van een onbezorgde, maar spannende dag bij de Rossumse Ponyclub Rossruiters. Rotary Oldenzaal is bij de plaatselijke jeugd bekend vanwege haar jaarlijkse Streetsoccertoernooi. Na corona komt dit zeker terug! Het project Streetsoccer valt in het kader van het thema ‘Jeugd voor jeugd' waar Rotary zich al jaren sterk voor maakt. Zij werken samen met instanties als Impuls en Humanitas. Het gaat dan om programma's voor kwetsbare jeugd uit Oldenzaal, voor wie thuis minder mogelijk is dan voor de gemiddelde jeugd.

Leuke dag
Er waren drie afwisselende programmapunten: het verzorgen van pony's met aansluitend een rijles, spelletjes in de bak en een ritje in de koets met professionele ruiter Mark Weusthof aan de teugels. Hij maakt deel uit van de Nederlandse equipe vierspan. Marieke Niehof is voorzitter van de jeugdcommissie Rotary Oldenzaal en is enthousiast: "Je ziet dat kinderen echt gaan glimmen als ze kennismaken met deze sport en met de dieren. Voor hun is deelname aan een sport of lidmaatschap van een vereniging allesbehalve vanzelfsprekend. Daar zijn thuis de middelen niet voor." 'Jeugd voor jeugd' geldt dubbelop bij dit initiatief, omdat de jeugdleden van de Rossruiters hun pony voor deze dag ter beschikking stelden en aan de bezoekende kinderen ook uitleg gaven over hun pony. Rotaryclub schenkt, als dank voor de gastvrijheid, een bedrag van 750 euro aan de Rossruiters. Marieke Niehof: "Dat geld komt uit de opbrengst van de verkoop van de Rotary Heartbags deze winter. Het geld komt nu uiteindelijk ook weer ten goede aan de jeugd. Zonder De Rossruiters hadden wij de kinderen van de Impuls-vakantieklas niet zo'n leuke dag kunnen aanbieden.” De Rossruiters viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. René Siemerink is lid van de pony- en paardenclub De Rossruiters en betrokken bij de organisatie van deze dag. Hij is transportplanner bij Foodconnect en wist via dit bedrijf het eten en drinken voor deze dag ter beschikking te stellen.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01