Afbeelding

Oldenzaal wil openbare ruimte efficiënter beheren

Algemeen

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal heeft voor het eerst een meerjarenuitvoeringsprogramma voor de openbare ruimte opgesteld. Aan de hand van dit programma wil de gemeente het beheer van onder andere wegen, rioleringen en openbare verlichting inzichtelijker, efficiënter en doelmatiger uitvoeren.

Dit betekent dat er nog beter opgelet wordt dat een straat bijvoorbeeld maar één keer opengebroken hoeft te worden. Het beheer van wegen, riolering, openbare verlichting, groen, civieltechnische kunstwerken en speelvoorzieningen wordt nu natuurlijk ook al meegenomen in een planning en afgestemd met betrokken partijen. Echter, door deze volgorde van werkzaamheden voor een langere periode vast te leggen in een meerjarig uitvoeringsprogramma (MJUP) is de gemeente nog beter in staat om dit goed uit te voeren. Het gaat dan om verkeerskundige behoeften, subsidiemogelijkheden, beheer- en onderhoudsopgaven en zo min mogelijk overlast bij eventuele werkzaamheden voor de inwoner. Dit zorgt ervoor dat de gemeente met haar projecten op meerdere vlakken waarde kan toevoegen en inzichtelijk, integraal, efficiënt en doelmatiger kan werken. Dat wil zeggen dat het onderhoud, naast het op niveau brengen van de technische kwaliteit, direct bijdraagt aan thema’s zoals duurzaamheid en beleving. En er ‘werk met werk’ gemaakt kan worden: werkzaamheden tegelijk oppakken, zodat een straat bijvoorbeeld maar één keer opengebroken hoeft te worden.

Bredere context
Het MJUP geeft invulling aan het coalitieprogramma 2018-2022 door naar meerdere thema’s tegelijk te kijken: binnenstad, duurzaamheid, milieu & afval, onderhoud openbare ruimte en verkeer & vervoer. In het eerste MJUP staan meerdere projecten benoemd die de komende jaren op stapel staan. Bijvoorbeeld de herinrichting van het eerste deel van de Berkstraat en de herinrichting van en rioolvervanging in de Denekamperstraat. Bij deze projecten worden dus meerdere werkzaamheden met elkaar gecombineerd. De gemeente voegt steeds weer nieuwe projecten toe aan het plan, afhankelijk van de staat waarin de openbare ruimte verkeert.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 4 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 4 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 5 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 7 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 7 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 7 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 7 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 7 uur geleden