Afbeelding

Verruimde opening afhaalbieb Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL - De Bibliotheek Oldenzaal heeft de openingstijden voor het afhalen van boeken verruimd. U bent vanaf nu welkom op maandag tot en met zaterdag, dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur.

Eerder was de bieb op maandagen dicht en op andere dagen sloot men al om 14.00 uur. De verruiming maakt het dus voor meer mensen praktisch om boeken af te halen. Er blijkt ook echt een grote behoefte; de reserveringenkast in de Bibliotheek Oldenzaal staat iedere dag weer vol met boeken die opgehaald kunnen worden. Medewerkers en vrijwilligers zijn hier blij mee! Zo kunnen zij in deze tijd toch nog wat betekenen voor haar leden. In mei hoopt de bibliotheek weer open te mogen, maar tot die tijd zijn de openingstijden verruimd. Reserveren kan via de website, de Bibliotheek App, mail en telefonisch. Helaas is het nog niet mogelijk langs de boekenkasten te speuren om op zoek te gaan naar een mooi boek.

Verrassingstas
Vind je het lastig om een boek te reserveren of wil je eens iets anders lezen? Dan is een verrassingstas misschien wat voor jou! In de bibliotheek liggen verrassingstassen voor jeugd- en volwassen leners klaar. Elke tas bevat vier (met name nieuwe) materialen. Voor de jeugd kun je kiezen uit een tas met prenten-, A-, B- of C/D-boeken en voor volwassenen staan er tassen met onder andere romans, informatieve boeken, dwarsliggers en nieuwe tijdschriften. De tas wordt dichtgeniet waardoor het dus echt een verrassing blijft welke boeken er voor jou in zitten. Nadat je een tas hebt gepakt kun je de tas in zijn geheel registreren bij de uitleenbalie. Voor vragen kun je contact opnemen met de bibliotheek. Stuur hiervoor een mail naar info@bibliotheekoldenzaal.nl of neem telefonisch contact op. De bibliotheek is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur op het telefoonnummer: 0541-512516. Houd ook de social media kanalen en de website www.bibliotheekoldenzaal.nl in de gaten voor het laatste nieuws en eventuele verdere verruimingen.

Afbeelding
Spreekuur autisme 2 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 22 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren gisteren
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56