Foto: Hans Engbers - Schutterstock.com

De Oldenzaalse Weken:weer gezelligheid in de stad!

OLDENZAAL - We leven in stressvolle, onzekere tijden. Hoewel er versoepelingen van de coronamaatregelen in het vooruitzicht liggen, zijn we nog lang niet terug bij de gezelligheid die we van oudsher verwachten in de Boeskoolstad. Om de meivakantie toch wat gezelliger te laten verlopen organiseert Oldenzaal Promotie de Oldenzaalse Weken.

Stichting Oldenzaal Promotie is verantwoordelijk voor de citymarketing van Oldenzaal en beheert de Tourist Info aan de Grootestraat 35-37 in Oldenzaal. Normaliter zouden we ons rond deze tijd opmaken voor de gezelligheid van Koningsdag en de festiviteiten rond 4 en 5 mei. Maar van de gebruikelijke feestelijkheden kan helaas ook dit jaar geen sprake zijn door de geldende RIVM-maatregelen tegen de pandemie.

Breed programma
Zaterdag gaan de Oldenzaalse Weken van start, die officieel lopen tot en met zondag 9 mei. Tijdens deze twee weken in de meivakantie worden verschillende activiteiten in en rondom het centrum van Oldenzaal georganiseerd. Met deze activiteiten wil Oldenzaal Promotie de gezelligheid in de stad terugbrengen en de inwoners van Oldenzaal weer trots maken op hun ‘stedke'. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden zoals een frituurloop langs verschillende cafetaria's, een vossenjacht, stadswandelingen en een moederdagpicknick op het St. Plechelmusplein. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. Het gehele programma is te vinden op www.uitinoldenzaal.nl/oldenzaalseweken.

Hang de vlag uit!
De Oldenzaalse Weken worden afgetrapt op zaterdag met de oproep om zoveel mogelijk de Oldenzaalse vlaggen buiten te hangen. Ook aan de inwoners die geen vlag hebben maar er wel graag een willen is gedacht: tot en met 9 mei is de Oldenzaalse vlag met korting aan te schaffen bij de Tourist Info aan de Grootestraat 35 of via de webshop: www.uitinoldenzaal.nl/webshop. De vlag is hier in deze periode te verkrijgen voor de actieprijs van 29,95 euro (normaal 34,95 euro).

Meer berichten
 
Auto zoeker