Foto: Martin Meijerink

Echtpaar Caunter – Heurman viert hun mooie 60-jarig jubileum

OLDENZAAL - Het kan niet missen hier is feest! Eén woning aan de Griekenlandlaan blaakt versierd in de zon. Spandoeken met lovende teksten kondigen aan dat hier het 60-jarig huwelijksfeest van Brian Caunter en Ria Heurman wordt gevierd.

Eenmaal binnen, op gepaste afstand, vertelt Brian Caunter hoe hij meer dan 61 jaar geleden zijn grote liefde Ria Heurman trof bij cafetaria Wilty aan de Ootmarsumsestraat. Het was de tijd van de nozems en de Spaghettivreters. Daar en in die tijd was hij met zijn militaire collega’s aanwezig om plaatjes te draaien en een patatje te eten. Op dat moment was ook Ria Heurman daar. En de charmante en innemende Brian wist Ria voor zich in te palmen.

Het gaat snel...
Het was voor het tweetal liefde op het eerste gezicht, en de ondernemende Brian liet er geen gras over groeien, binnen een jaar waren ze getrouwd in Colchester bij Londen. Het kerkelijk huwelijk werd daarna ingezegend in de Boeskoolstad. Veel ouderen in Oldenzaal zullen Ria nog wel herinneren van de danslessen en de danswedstrijden waar ze aan deelnam bij Hans Kolmschot op de Groote Markt. Ria was ook meer dan veertig jaar gastvrouw achter de bar en in de bestuurskamer van voetbalclub Quick ‘20; hele generaties kennen haar.

Familieleven
Het echtpaar is gezegend met met twee dochters en twee zonen. En deze zorgden op hun beurt ervoor dat oma en opa Caunter het rijke leven dat hun is toebedeeld met elf kleinkinderen en een achterkleinkind gingen vieren. Vieren gebeurt nu in beperkte omvang, maar wanneer corona afstand van ons heeft genomen is er een tuinfeest in de planning. Wij, de redactie van Hart van Oldenzaal, laten een driewerf hoera klinken. Hoera, hoera, hoera, en blijf gezond.

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker