Afbeelding

Aanpassing verkeerslichten zorgt voor betere doorstroming

Algemeen

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal werkt continu aan het verbeteren van de verkeersveiligheid én doorstroming op de Oldenzaalse wegen. Nu gaat de gemeente de verkeerslichten op de kruispunten tussen de Spoorstraat/Prins Bernhardstraat, Beatrixstraat/Watertorenstraat, Berkstraat/Steenstraat en Hengelosestraat/Tulpstraat aanpassen om dit te verbeteren.

Deze vier sets verkeerslichten worden aangesloten op een beheercentrale. Zo kan de doorstroming beter ingeregeld worden, met behoud van de veiligheid. Het geeft een beter inzicht in de drukte op deze wegen en helpt bij oplossing van storingen.

Groene Golf
In Oldenzaal staan tien verkeerslichten: vijf rondom het centrum en vijf langs de Eektestraat en Ossenmaatstraat. De verkeerslichten aan de Eektestraat en Ossenmaatstraat zijn al met elkaar verbonden. Hier kan het verkeer in de spits doorrijden met een Groene Golf. Bij een Groene Golf staat elk verkeerslicht op dezelfde weg op groen. Deze wordt verder geoptimaliseerd. De andere verkeerslichten in Oldenzaal werken nog los van elkaar en worden daarom aangesloten bij de beheercentrale van de gemeente Hengelo. Het laatste verkeerslicht aan de Prossinkhof wordt waarschijnlijk later dit jaar verwijderd, omdat deze aan het einde van zijn levensduur zit. Deze wordt niet vervangen, gezien het verkeerslicht niet bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Het rode licht wordt namelijk veel genegeerd; het markeert eigenlijk alleen een zebrapad maar zorgt verder alleen voor oponthoud en irritatie.

Real-time informatie
Door het aansluiten bij de beheercentrale beschikt de gemeente Oldenzaal straks over real-time informatie vanuit de verkeerslichten. Hierdoor kan direct worden gereageerd wanneer er bijvoorbeeld een ongeval gebeurt. Zo kan data worden uitgelezen om de mogelijke toedracht bij een ongeval te kunnen bepalen. Daarnaast kunnen storingen direct worden opgelost, omdat de melding rechtstreeks bij de beheercentrale binnenkomt. Nu moet de gemeente storingen nog zelf constateren of gemeld krijgen.

Storing verkeerslicht
Sinds een aantal weken heeft het verkeerslicht voor fietsers aan de Enschedesestraat een storing. Het fietsverkeerslicht in zuidelijke richting blijft op rood staan. Gemeente Oldenzaal is met de fabrikant van het verkeerslicht druk bezig om de storing te verhelpen. Helaas duurt dit langer dan verwacht, een eerdere oplossing heeft niet geholpen. De gemeente heeft een waarschuwingsbord geplaatst om fietsers te attenderen op het defecte verkeerslicht.

Afbeelding
Spreekuur autisme 1 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 21 uur geleden
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren gisteren
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56