Afbeelding

Help net als Finn mee om Oldenzaal schoon te maken

Algemeen

OLDENZAAL - Als we allemaal een beetje doen om Oldenzaal op te ruimen, kunnen we onze stad mooi schoon houden. Een boodschap die menig volwassene niet altijd lijkt te begrijpen. Maar eentje die Finn maar al te goed ter harte nam!

De hele maand april helpt de bibliotheek mensen om zwerfafval op te ruimen door opruimspullen beschikbaar te stellen. Afgelopen week kwam de jonge Finn al een afvalgrijpertje ophalen om samen met zijn zusje afval rondom hun huis op te ruimen.

Heel belangrijk
Wist je dat een plastic fles of zakje na 5-10 jaar niet zomaar verdwijnt maar dan nog slechts langzaam aan het afbrokkelen is? Het plastic valt bij dat afbrokkelen in kleine stukjes uit elkaar en komt via de dieren die het opeten in hun maag terecht en daardoor ook weer in ons eten. Binnen het thema ‘Duurzaamheid’ wil de Bibliotheek hier iets aan doen, samen met alle inwoners van Oldenzaal! In de maand april kun je in de bibliotheek een gratis grijpertje (in bruikleen), handschoenen en een vuilniszak komen ophalen. Na het schoonmaken kan het verzamelde afval bij de bibliotheek worden ingeleverd en moet de grijper retour worden gebracht. Leuk om alleen, met het gezin of zelfs met de hele klas te doen!

Help mee!
Wil jij ook graag net als Finn en zijn zusje je handen uit de mouwen steken? Stuur dan een mailtje met jouw naam, telefoonnummer en de dag waarop je Oldenzaal wilt schoonmaken naar info@bibliotheekoldenzaal.nl of reserveer telefonisch. De Bibliotheek Oldenzaal is op werkdagen tussen 10.00-14.00 uur telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer: 0541-512516.

Afbeelding
Bibliotheek Twente verwelkomt nieuwe vrijwilligers 7 mei, 15:50
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Echtpaar Hofstra - Stappenbeld.
Twee Oldenzaalse echtparen vierden hun 60-jarig jubileum 3 mei, 15:43
Afbeelding
Oldenzaal wipt er fanatiek op los! 3 mei, 15:04
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:23
Afbeelding
Herdenking Jan J. Zorn zaterdag 3 mei, 12:07
Foto: Herbert Huizer
Tankenberg mooie beproeving voor Ronde 3 mei, 12:03