Crowdfunding voor reizende voorstelling over Spaghettirellen

TWENTE - De theatervoorstelling ‘Spaghettirellen’, over de verhitte Twentse zomer van 1961, is deze zomer te zien op stadspleinen in Overijssel. Theatergroep De Jonge Honden treedt op in Almelo, Borne, Enschede, Oldenzaal en Zwolle. Om dit mogelijk te maken starten zij met een crowdfundingactie.

Eind jaren vijftig komen veel Italiaanse mannen naar Twente, om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen (12+), een voorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems, kapotte brommers en jongeren met dromen. Een voorstelling over waar je je thuis voelt, over clashende culturen, over vooroordelen en over het bevechten van je vrijheid. Over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet vertellen.

Crowdfunding
Theatergroep De Jonge Honden ziet in de geschiedenis van de Twentse spaghettirellen in 1961 een geweldig uitgangspunt voor een locatievoorstelling. De theaterproductie Spaghettirellen blaast nieuw leven in een verhaal dat weliswaar zestig jaar geleden in Oost-Nederland heeft plaatsgevonden, maar dat nog steeds zijn weerklank vindt in onze huidige tijd. Niet eerder toerde het gezelschap met een grote openluchtvoorstelling langs meerdere locaties. Een grote en kostbare operatie, waarvoor Theatergroep De Jonge Honden voor het eerst een crowdfundingsactie via Voordekunst inzet. Zij hopen zo 12.500 euro bijeen te krijgen. Met hulp van donateurs kan het gezelschap de voorstelling in augustus en september 2021 in totaal twintig keer spelen op pleinen in vijf verschillende Overijsselse plaatsen: Almelo, Borne, Enschede, Oldenzaal en Zwolle. U kunt deze productie steunen via: https://www.voordekunst.nl/projecten/11941-locatievoorstelling-spaghettirellen

De Jonge Honden
Deze reizende openluchtvoorstelling past in de ambities van Theatergroep De Jonge Honden. Dit Zwolse gezelschap wil een breed publiek via theater in aanraking brengen met verhalen die verscholen liggen in ons landschap, in onze geschiedenis of op een aansprekende historische locatie. Artistiek leider en regisseur Jolmer Versteeg vertaalt samen met schrijver Wessel de Vries de geschiedenis van de spaghettirellen naar een locatievoorstelling.

Meer berichten
 
Auto zoeker