Oldenzaalse wegen straks veiliger én beter bereikbaar

OLDENZAAL - Oldenzalers moeten zich veilig en gemakkelijk van A naar B kunnen verplaatsen. Het liefst op een duurzame manier. Dit is de overkoepelende insteek van het nieuwe Mobiliteitsplan voor de komende jaren. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dit nu aangeboden bij de gemeenteraad.

Het plan zet in op drie belangrijke thema's: bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid. Alida Renkema, wethouder verkeer en vervoer: “In het nieuwe plan leggen we de nadruk op duurzame mobiliteit en het stimuleren van het fietsgebruik. We laten zien wat er al gebeurt en waar we de komende jaren mee bezig gaan op het gebied van verkeer en vervoer.” Het voorgaande Mobiliteitsbeleidsplan dateert alweer uit 2012. De ontwikkelingen in de wereld van mobiliteit gaan snel; zo maken nu veel mensen gebruik van een elektrische fiets - snel, comfortabel, maar er zijn ook faciliteiten nodig voor het laden - en de elektrische auto zag een sterke opmars. In het nieuwe Mobiliteitsplan wordt dan ook de nadruk gelegd op duurzame mobiliteit. Goede mobiliteit staat of valt ook met veiligheid; de gemeente wil graag diverse verkeersproblemen in de straten oplossen. Bijvoorbeeld door concrete verkeersremmende maatregelen te nemen waardoor omwonenden en fietsers zich veiliger voelen. Uiteraard zal hierbij ook ingezet worden op gedragsverandering.

Beter bereikbaar
"Voor de vitaliteit van onze stad én van onze regio is een goede bereikbaarheid essentieel.", zo benadrukt wethouder Renkema. "Mensen wonen, werken en bezoeken graag onze Boeskoolstad. Dat willen we natuurlijk zo houden. Of het nu om de bereikbaarheid van de binnenstad gaat, het industrieterrein of de woonwijk, we zetten in op vlot en veilig vervoer in Oldenzaal.” De afgelopen jaren is ook al veel gedaan om de bereikbaarheid te verbeteren. Zo kunnen fietsers tegenwoordig gebruik maken van de fietssnelweg F35, hoogwaardig asfalt met veel voorrang voor fietsers. Dit maakt het aantrekkelijker én haalbaar om bijvoorbeeld met de elektrische fiets te forenzen tussen de Twentse steden. Op maandag 19 april 2021 ligt het Mobiliteitsbeleidsplan ter besluitvorming voor aan de raad.

Meer berichten
 
Auto zoeker