Praten helpt om weer je balans te vinden

OLDENZAAL - De huidige crisis heeft een grote impact op de samenleving én op onze gemoedstoestand. Alles is anders geworden sinds de start van de pandemie; ons werk, sociale contacten, ontspanning en meer. Wanneer je niet lekker in je vel zit, kan het helpen om hierover te praten. Psychosociaal therapeute Marloes Lentfert van Marle Therapie kan hierbij helpen.

Dat de crisis een impact heeft, is duidelijk merkbaar. Zo kampen veel ouderen met grote eenzaamheid; met name onder 60-plussers en alleenstaanden komt dit veel voor. Onder jongeren ziet Lentfert een toename van eetstoornissen; door stress krijgen ze eetbuien, óf ervaren controleverlies en proberen dit terug te vinden door hun eetpatroon/gewicht te willen beïnvloeden. Daarnaast kunnen ook nieuwe klachten ontstaan zoals angsten of problemen gerelateerd aan werk “Voor veel mensen is het al heel fijn om gewoon een keer te kunnen luchten.”, zo relativeert Lentfert de problematiek. “Vaak zijn ze zelf ook al op zoek naar mogelijkheden. Praten helpt om perspectief te vinden.” Hoewel er inmiddels ook positieve ontwikkelingen zijn met de start van het vaccineren, zijn de tegenslagen voor mensen soms lastig om te verwerken. “Zeker wanneer je van nature een piekeraar bent en aanleg hebt tot doemdenken, kun je hier sneller in vervallen. In de gesprekken komen ze dan vaak al tot nieuwe inzichten om er beter mee om te kunnen gaan.” De crisis, zo kunnen we concluderen, legt vaak dingen bloot die ook al langer onder de oppervlakte speelden, zoals een gebrek aan balans.

Balans terugvinden
Hoewel de coronacrisis momenteel allesoverheersend lijkt, is het zeker belangrijk om ook met andere klachten of zorgen langs te komen. Corona en het daarmee samenhangende, is dan ook zéker niet de hoofdmoot van de gesprekken die Lentfert voert. Zij helpt mensen met allerlei klachten; uiteenlopend van onverwerkte trauma’s, relatieproblematiek, stress, rouwverwerking of angstklachten. Met goede begeleiding kan zij mensen helpen om weer hun balans te vinden. Vaak gaan psychische klachten ook hand in hand met fysieke klachten. Daarom werkt zij ook samen met andere zorgaanbieders, waaronder fysiotherapie De Essen, psychomotorische therapie Van der Star en Hypnose Bij Mij. Samen met Jeroen Busch, orofaciaal en manueel fysiotherapeut bij Fysiotherapie de Essen, organiseert zij enkele keren per jaar een hoofdpijnspreekuur.

Heel toegankelijk
Psychosociale therapie is heel laagdrempelig; veel zorgverzekeraars vergoeden dit gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering en het gaat niet ten koste van het eigen risico. Deze vorm van zorg is dan ook veel toegankelijker dan u wellicht denkt. Kijk op de website voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Ga in gesprek
Marle Therapie verwelkomt ook nu graag nieuwe mensen. De wachttijden zijn relatief kort; drie à vier weken. Is dit wellicht ook voor u interessant? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Kijk voor meer informatie op: www.marletherapie.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker