Afbeelding

Al veel werk verricht voor eerste fase Singelpark

Algemeen

OLDENZAAL - De eerste fase van de aanleg van het nieuwe Singelpark in Oldenzaal schiet al goed op. De afgelopen tijd is er door de gemeente en aannemers al veel werk verricht voor deze grote klus.

Het Singelpark is de benaming voor het ambitieuze plan om een aantrekkelijke, groene cirkel rond de directe binnenstad te leggen. Het park ligt nu eigenlijk op de oude stadswal en stadsgrachten. Een stukje geschiedenis die eigenlijk geheel verloren ging, maar die de gemeente weer terug wil brengen. Het Singelpark moet een écht park worden, waarin de geschiedenis van Oldenzaal in de brede zin zichtbaar is. Ook krijgt deze openbare ruimte dan een multifunctionele opzet; iedere Oldenzaler moet zich er kunnen vermaken, van jong tot oud. Daarnaast is het vergroenen van deze ruimte ook onderdeel van de bredere klimaatopgave waar Oldenzaal voor staat. Een groene binnenstad is namelijk niet alleen aantrekkelijker voor bezoekers, maar draagt ook bij aan het bieden van verkoeling en voorkomen van hittestress.

Veel werk
Momenteel loopt de eerste fase van werkzaamheden. Hierbij pakt men het gebied rond winkelcentrum In den Vijfhoek aan. Zo worden kabels en leidingen onder de grond verlegd en er komen nieuwe parkeerplaatsen en bestrating bij het winkelcentrum. Daarnaast krijgt In den Vijfhoek zelf ook een ambitieuze renovatie; zo werd eerder al de nieuwe bibliotheek geopend. In overleg met woningcorporatie WBO Wonen zijn een groot aantal kleinere speerpunten geformuleerd en in uitvoering. Onder meer de vergroening van het parkeerdek van de Vijfhoek, maar ook het afkoppelen van de regenpijpen zodat het regenwater naar een schoonwaterriool gaat.

Voortgang geboekt
Inmiddels is er dus op diverse fronten de nodige voortgang geboekt. Zo kunnen mensen vanaf circa mei gebruik maken van een nieuwe fietsenstalling bij Albert Heijn. Deze heeft ook een leuke feature die veel bezoekers zullen waarderen: de stalling is voorzien van zonnepanelen en mensen kunnen er straks hun elektrische fiets, scooter of scootmobiel opladen. Ideaal voor mensen die dus wat langer in de stad moeten zijn. Dit soort leuke items draagt ook bij aan de brede aantrekkelijkheid van Oldenzaal als winkelgebied, wat zeker tegenwoordig erg wenselijk is.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12