Cursussen aangeboden door SIZ Twente en Stichting Fundament

TWENTE - De komende maanden bieden SIZ Twente en Stichting Fundament meerdere trainingen, cursussen en Webinars voor mantelzorgers aan. Deze worden digitaal gehouden.

‘Zorgen voor JeZelf’ geeft heldere aanwijzingen om vanuit rust en met plezier de dagelijkse bezigheden uit te voeren. Rust wordt daarmee niet zozeer een doel, maar een uitgangspunt. Door mantelzorgtaken ontstaan bij veel mensen gevoelens van onrust en stress. Zorgen voor jeZelf, wil daar een alternatief voor bieden. De vier bijeenkomsten worden online aangeboden via TEAMS met maximaal 7 deelnemers. De cursus vindt plaats op 31 maart, 7 en 21 april en 12 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, dus erg laagdrempelig.

Gezond Mantelzorgen
Het wassen, aan- en uitkleden van je naaste is niet altijd eenvoudig. Je begint je rug steeds meer te voelen, zelfs bij kleine dingen als het vullen van de wasmachine. Tijdens de training leer je hoe je je naaste kunt helpen zonder lichamelijke klachten te krijgen. Ook is er aandacht voor mentale gezondheid. De cursus vindt plaats op 8 en 15 april van 13.00 tot 15.00 uur. De kosten bedragen 75 euro per persoon. Mogelijk kan je deze kosten vergoed krijgen als je aanvullend verzekerd bent.

Familie Ervaring
Werken aan het eigen herstel. Samen met andere naasten met gelijksoortige ervaringen bespreek je jouw ervaringen. Je leert jouw ervaring goed onder woorden te brengen. De cursus vindt plaats op 7 en 21 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni en 7 juli van 13.00 tot 15.00 uur. De kosten bedragen 400 euro per persoon. Mogelijk kan je een deel van deze kosten vergoed krijgen als je aanvullend verzekerd bent.

Autisme en stress
Wereldwijd weten wij niet wat autisme nu precies is. Er zijn veel verschillen in hoe mensen met autisme hun autisme beleven. Wat mensen met autisme wel gemeenschappelijk hebben is de mate van stress-gevoeligheid die over het algemeen hoger ligt dan bij mensen zonder autisme. Overprikkeling of stress wordt regelmatig ervaren als een gevolg van autisme. In dit webinar delen zij deze kennis en gaan dieper in op de gedragsaspecten die stress en overprikkeling met zich mee brengen. De cursus vindt plaats op 14 april van 19.30 tot 22.00 uur. Er zijn kosten aan verbonden.

Omgaan met dementie
Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. Dit is aanleiding voor Stichting Informele Zorg Twente om deze cursus te starten in samenwerking met Dementie Twente en verschillende zorgorganisaties. De cursus start eind april en er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden voor alle bijeenkomsten kan via: Jannet Huisman: j.huisman@stichtingfundament.nl, 06-47504724 of l.herben@siztwente.nl, 06-47504721.

Meer berichten
 
Auto zoeker