Afbeelding

Oldenzaal benadert bekende gedupeerden toeslagenaffaire

Algemeen

OLDENZAAL - De Belastingdienst compenseert gedupeerden van de toeslagenaffaire financieel, maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. De gemeente benadert namens de Belastingdienst de in Oldenzaal woonachtige gedupeerden om hen de hulp te bieden die nodig is.

In Nederland zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag, ook wel toeslagenaffaire genoemd. Op dit moment zijn bij de Belastingdienst/Toeslagen 24 Oldenzaalse gedupeerde ouders bekend. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, psychisch welbevinden, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen.

Ondersteuning gemeente
De komende weken neemt de gemeente namens de Belastingdienst contact op met gedupeerden in Oldenzaal om hen de hulp te bieden op het gebied van huisvesting, inkomen, schulden, zorg en gezin die nodig is. Wethouder Rob Christenhusz wil ouders die gedupeerd zijn de helpende hand bieden. “We denken graag mee met gezinnen als er problemen zijn die het gevolg zijn van deze affaire. Professionals van de gemeente kunnen ouders helpen door over de volle breedte hulp te bieden. Wij staan voor ouders klaar om snel met ze in gesprek te gaan en naar hun verhaal te luisteren.” De gemeente roept mogelijke andere slachtoffers op om zich te melden. Dit kan door contact op te nemen met de gemeente Oldenzaal.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01