Afbeelding
Foto: Martin Meijerink

Anna & Jaap De Hond vieren mooi jubileum

Algemeen

OLDENZAAL - Ze behoren tot de boog der sterken en dat is maar weinig echtparen gegeven. Lief, teer en broos is ze, de 92-jarige Anna De Haan.

Zorg en aandacht, de armen om haar heen geslagen door haar geliefde Jaap De Hond (89) want er is feest! Ze waren afgelopen zaterdag 65 jaar getrouwd. Beiden geboren in Amsterdam, maar ook op vele plaatsen gewoond. Ze zijn destijds in Oldenzaal neergestreken en wonen tot volle tevredenheid in de Boeskoolstad. Toen Jaap destijds op 57-jarige leeftijd afscheid kon nemen van zijn werk, hij was vliegtuigmonteur bij de Koninklijke Landmacht, is het reislustige echtpaar niet achter de geraniums neergestreken. Jaarlijks in de winterperiode stonden ze met de caravan in het zuidelijke deel van Portugal. Samen hebben ze vele landen bezocht; gewoond en gewerkt in Canada, en vakanties doorgebracht in Spanje, Portugal en Israël.

Bescheiden feest
Een feestje in alle bescheidenheid, maar wat een tevredenheid stralen beiden uit. Dit is mooi om mensen zo oud te zien worden en te zijn. De knus ingerichte woonkamer met de vele bloemen maakt het wonen in de Oldenzaalse woning gerieflijk en gezellig. Ook de knusse tuin ademt de sfeer uit van: hier is ons onderkomen, hier voelen wij ons thuis. Anna en Jaap hebben daarnaast de rijkdom en het plezier van en met hun twee kinderen en zes kleinkinderen. Het infobord in de voortuin geeft prachtig weer het aantal jaren, dagen, en uren van geluk. Redactie Hart van Oldenzaal wenst u van harte geluk met dit feestelijk gebeuren en wenst u nog vele mooie jaren toe samen.
Tekst: Martin Meijerink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 11 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03