Foto: Martin Meijerink

Anna & Jaap De Hond vieren mooi jubileum

OLDENZAAL - Ze behoren tot de boog der sterken en dat is maar weinig echtparen gegeven. Lief, teer en broos is ze, de 92-jarige Anna De Haan.

Zorg en aandacht, de armen om haar heen geslagen door haar geliefde Jaap De Hond (89) want er is feest! Ze waren afgelopen zaterdag 65 jaar getrouwd. Beiden geboren in Amsterdam, maar ook op vele plaatsen gewoond. Ze zijn destijds in Oldenzaal neergestreken en wonen tot volle tevredenheid in de Boeskoolstad. Toen Jaap destijds op 57-jarige leeftijd afscheid kon nemen van zijn werk, hij was vliegtuigmonteur bij de Koninklijke Landmacht, is het reislustige echtpaar niet achter de geraniums neergestreken. Jaarlijks in de winterperiode stonden ze met de caravan in het zuidelijke deel van Portugal. Samen hebben ze vele landen bezocht; gewoond en gewerkt in Canada, en vakanties doorgebracht in Spanje, Portugal en Israël.

Bescheiden feest
Een feestje in alle bescheidenheid, maar wat een tevredenheid stralen beiden uit. Dit is mooi om mensen zo oud te zien worden en te zijn. De knus ingerichte woonkamer met de vele bloemen maakt het wonen in de Oldenzaalse woning gerieflijk en gezellig. Ook de knusse tuin ademt de sfeer uit van: hier is ons onderkomen, hier voelen wij ons thuis. Anna en Jaap hebben daarnaast de rijkdom en het plezier van en met hun twee kinderen en zes kleinkinderen. Het infobord in de voortuin geeft prachtig weer het aantal jaren, dagen, en uren van geluk. Redactie Hart van Oldenzaal wenst u van harte geluk met dit feestelijk gebeuren en wenst u nog vele mooie jaren toe samen.
Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker