Afbeelding

Column: Wat beloofd is, is beloofd!

Algemeen

De straten zijn weer schoon, de sneeuw is verdwenen als sneeuw door de zon. Op het dak bij de overburen wippen twee tortelduifjes achter elkaar aan, en ik zie dat het vrouwtje wordt besprongen. De vrijdagmorgen ziet er zonnig uit en de weergoden voorspellen veel goeds voor het weekend.

Anders is het gesteld met de strijd tegen het coronavirus. De eerste prik in Almelo gehaald, waar ook veel leeftijdsgenoten naar toe waren gekomen. Op 12 maart volgt de tweede prik en dan ben ik gewapend om mede met u de samenleving nieuw vorm te geven. Want op 17 maart kunnen we weer onze stem uitbrengen op die partij of kandidaat die uw voorkeur heeft. Voor mij niet zo moeilijk, want ik heb Pieter op zijn verjaardag mijn stem al toegezegd. En ik weet: wat beloofd is, is beloofd en daar moet je je dan ook aan houden.

Handig is het om vooraf de zaak op een rijtje te hebben wat voor u en de samenleving belangrijk is. Voor mij is een belangrijk punt: milieu en klimaat. We moeten niet langer wachten met drastische maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan. Ook gelijke kansen en gelijkwaardigheid voor iedereen. Discriminatie is uit den boze op alle vlakken. Strijden tegen onrecht op alle fronten. De jeugd moet zijn eigen talenten kunnen en mogen ontplooien. Beloning voor arbeid moet eerlijker worden verdeeld. Leeftijdsdiscriminatie van ouderen moeten we tegengaan, en senioren het recht laten hebben op goede oudedagvoorzieningen.

Voor mij is zeer belangrijk: een betrouwbare overheid, niet alleen landelijk maar ook lokaal. Ik las het lokale goede nieuws. Het goede nieuws is het bericht van onze Zorgwethouder Rob Christenhusz waar hij aankondigt dat de gedupeerden die zijn beticht van fraude met de kinderopvangtoeslag (24 Oldenzalers, daar schrok ik van) op korte termijn worden geholpen. Stuur uw betrouwbare ambtenaren op pad zodat het vertrouwen in de overheid ook lokaal wordt hersteld en in stand blijft. In Oldenzaal is werken, wonen en leven voor een ieder weggelegd. Tot op hoge leeftijd (104) is het zelfstandig wonen en verblijven in Oldenzaal mogelijk, zo blijkt. Wat voor u belangrijk is bepaalt uzelf, maar ga vooral stemmen jong en oud, er staat veel op het spel. Laat geen stem verloren gaan!

Reactie: knipkaatje@gmail.com

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01