Steun voor Overijsselse carnavalsverenigingen

OLDENZAAL - Carnaval werd dit jaar op een zeer laag pitje gevierd, door de alom bekende reden. Naast dat dit een grote impact heeft op het sociale en maatschappelijke vlak, heeft het ook financiële gevolgen. Zo ook voor carnavalsverenigingen.

De provincie Overijssel kent allerlei subsidieregelingen voor het sociale en culturele domein, in vele soorten en maten. De regelingen ‘Vitale en gezonde samenleving’ en ‘Corona-investeringsregeling voor kleine culturele initiatieven in Overijssel’ zijn enkele voorbeelden van regelingen waar onder meer carnavalsverenigingen gebruik van kunnen maken.

Onder de aandacht
Statenleden Ben Eshuis, Dinand Leferink, Lex Schukking en Stijn Hesselink willen deze subsidieregelingen onder de aandacht brengen. Hiermee willen zij onderstrepen dat ook carnavalsverenigingen gebruik kunnen maken van de regelingen voor een financieel steuntje in de rug. De statenleden hebben een wandbord met het thema ‘Carnaval in Overijssel’ aangeboden aan gedeputeerde Roy de Witte, die zelf overigens ook fervent carnavalsvierder is.

Betrokken bij het carnaval
Dat ze het juist bij carnavalsverenigingen onder de aandacht willen brengen is niet zonder reden. Alle vier de statenleden hebben een sterke band met het zottenfeest, dat officieel afgelopen weekend gehouden zou worden. Zo is CDA-statenlid Ben Eshuis onder andere oud-lid van de Raad van Elf en oud-prins van Hengevelde, beide bij de Höftemennekes. Dinand Leferink uit Goor is namens de VVD woordvoerder cultuur en sociaal en heeft een warm hart voor volkscultuur. Het VVD-statenlid Lex Schukking heeft diverse functies binnen het Oldenzaalse carnaval bekleed, waaronder secretaris van de Blaanke Boeskeulkes en voorzitter van de galacommissie van de Kadolstermennekes. Stijn Hesselink uit Albergen, statenlid namens de Onafhankelijke Conservatieve Liberalen, is op zijn beurt lid van de Raad van Elf en secretaris bij Jeugdcarnavalsvereniging De Bokk'n Hörnkes. Zij benadrukken dat de regelingen ook voor diverse andere stichtingen, verenigingen en initiatieven beschikbaar zijn. Op www.overijssel.nl staat over de in dit artikel genoemde regelingen, en andere regelingen, een nadere toelichting.

Meer berichten
 
Auto zoeker