Afbeelding

Noordoost-Twente genoot van coronaproof carnaval dit jaar

Algemeen

TWENTE - Het was me het weekje wel, zo de afgelopen dagen. Twente vierde afgelopen weekend en tot in deze week het carnaval op geheel eigen wijze. Iedereen probeerde zo veel mogelijk binnen de geldende maatregelen te blijven en op creatieve wijze toch nog wat van het carnaval te genieten.

In dé carnavalsstad van het oosten, Oldenzaal, was het afgelopen weekend uiteraard een stuk rustiger dan gebruikelijk. Dit jaar werd vooral bij huis gevierd. Zo organiseerden de Kadolstermennekes een actie waarbij mensen een prijs konden winnen voor de mooist versierde woning. Ook menig straat werd toch nog feestelijk aangekleed.

Losser
In Losser was het carnavalsorgaan de Gaffel Aöskes actief om de gezelligheid toch wat op peil te houden. Zo deelden zij vorige week gebak uit op de woonzorgcomplexen Maartensstede en Oldenhove. Voor de bewoners van de Losserhof werd met de nodige maatregelen nog wel een eigen, intern carnavalsfeest gehouden. Immers, als bewoners van dezelfde locatie was er ook wettelijk gezien meer mogelijk.

Tubbergen & Dinkelland
In Dinkelland bleef het verder rustig; er werd niets georganiseerd en voor zover bekend werden nergens de grenzen van het toelaatbare opgezocht. In de gemeente Tubbergen ontstond wel een vervelende situatie. De gemeente moest zondagochtend ingrijpen naar aanleiding van een illegale optocht van de jeugdcarnavalsvereniging De Kroegtijgers. Er kwam zelfs een noodbevel aan te pas. Na een waarschuwing van de gemeente zaterdagavond kwamen zondag tóch zo’n 40 auto’s, enkele voorzien van aanhangers met muziek, bijeen voor een optocht. De politie en gemeente lieten zondag weten nog in beraad te zijn over mogelijke stappen tegen de vereniging. Deelnemers en omstanders zagen het probleem niet zo; met deelnemers in hun eigen auto was het meer filerijden dan een echte optocht, wat conceptueel niet echt verboden is.

Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 5 minuten geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 21 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 21 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 22 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 23 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker gisteren
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor gisteren
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg gisteren