FNV geeft hulp bij belastingaangifte

FNV geeft hulp bij belastingaangifte

OLDENZAAL - In het Michgoriushuis aan de Markstraat 10-12 in Oldenzaal, is de FNV Belastingservice sinds jaar en dag actief. Ze bieden leden tijdens de invulperiode gratis deskundige hulp bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte en te zorgen dat zij niet te veel belasting betalen.

Ook in 2021 hebben we nog te maken met het coronavirus. Om deze reden starten ze in maart alleen met telefonische afspraken en niet fysiek. Als de maatregelen het toe laten dan starten zij op 1 april met fysiek invullen in Het Michgoriushuis.

Afspraak maken
Een afspraak maken voor de FNV Belastingservice kan via internet of telefoon: vanaf 15 februari via internet op www.afspraakmakenfnv.nl of via fnvbelastingoldenzaal@hotmail.com. Telefonisch kan een FNV lid contact opnemen met het Contactcenter FNV. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer 088-3680368. Wilt u liever geholpen worden door een vrijwilliger van de belastinggroep FNV Oldenzaal dan kan dit. Bel dan tussen 15 februari tot 25 maart op een maandag- of woensdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur met 06 30563262.

Videobellen
Wanneer men via het Contactcenter een afspraak maakt is het mogelijk om gebruik te maken van videobellen: Zoom, WhatsApp, Teams etc. Wanneer dit kan kun je zelf meekijken hoe de aangifte wordt behandeld. Op deze wijze kun je ook documenten laten zien aan de invuller. Heb je geen mogelijkheden voor videobellen dan kan de aangifte nog steeds telefonisch afgehandeld worden.

Machtigingscode
De Belastingservice FNV kan de aangifte alleen verzorgen als men de machtigingscode van de Belastingdienst meeneemt die per post is toegestuurd. Zonder deze codes is hulp niet mogelijk. Met een machtigingscode geeft de Belastingdienst toestemming dat iemand anders jouw belastingaangifte mag doen. Zonder een machtigingscode kunnen zij niet helpen. Ook voor het laten invullen van je toeslagen, heb je een machtigingscode van de Belastingdienst nodig. Deze krijg je niet automatisch thuis gestuurd, maar moet je zelf aanvragen. Heb je vorig jaar je aangifte via Belastingservice FNV gedaan? Dan ontvang je de machtigingscode automatisch van de Belastingdienst in januari/februari. Zo niet, dan moet je de code zelf aanvragen. Om een machtigingscode aan te vragen log je in op https://machtigen.digid.nl/. Na inloggen klik je op ‘machtiging aanvragen’ en volg je de verdere instructies. De code is direct beschikbaar. LET OP: Het duurt ongeveer vijf werkdagen voordat je de machtigingscode thuis per post ontvangt. Wees dus op tijd met je aanvraag, zo is het advies van de hulpen.

Meer berichten
 
Auto zoeker