Gemeenten onderzoeken kans samenwerking binnensport
Foto: Erik Karst Fotografie www.erikfotografie.nl

Gemeenten onderzoeken kans samenwerking binnensport

TWENTE - De colleges van B&W van de vier Noordoost-Twentse gemeenten willen kijken naar mogelijke samenwerking op het gebied van binnensportaccommodaties. Niet om accommodaties samen te voegen of te sluiten, maar om de kosten voor exploitatie en beheer te verlagen.

De binnensportaccommodaties (zwembaden en gymzalen) zijn belangrijke maatschappelijke voorzieningen. Natuurlijk gaat het vooral om bewegen, maar daarnaast is het voor veel inwoners ook een manier om elkaar te ontmoeten. Tegelijkertijd zijn de accommodaties grote kostenposten voor de vier gemeenten. De colleges van de Noordoost-Twentse gemeenten Dinkelland, Losser, Tubbergen en Oldenzaal willen kijken of ze hier slim mee om kunnen gaan en starten daarom een onderzoek naar de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van de binnensportaccommodaties. Het onderzoek richt zich vooral op de samenwerking in de exploitatie en het beheer, bijvoorbeeld een gezamenlijke inkoop op het gebied van facilitaire zaken. Immers, wanneer je iets ‘in bulk’ aanschaft qua producten of diensten, valt een mooi voordeel te behalen.

Onderzoek
Het onderzoek vindt de komende maanden plaats en geeft uiteindelijk inzicht in verschillende scenario’s die elk een mogelijke samenwerkingsvorm beschrijven. De afzonderlijke colleges nemen in het voorjaar van 2021 een besluit.

Meer berichten
 
Auto zoeker