Impuls Oldenzaal: al 25 jaar actief voor de samenleving

Impuls Oldenzaal: al 25 jaar actief voor de samenleving

OLDENZAAL - Welzijnsorganisatie Impuls viert dit jaar een bijzonder jubileum. Zij bestaan namelijk 25 jaar, opgericht in 1996. Juist in deze roerige tijden is er meer dan ooit behoefte aan het werk dat mensen bij elkaar brengt en verbindt. Dat is wat Impuls kan betekenen voor iedereen, van jong tot oud.

De meeste Oldenzalers zullen bekend zijn met één van de diverse activiteiten en ondersteuning die Impuls biedt. Zij hebben voor iedereen iets te bieden. Uiteenlopend van jeugd- en jongerenactiviteiten, ondersteuning bij mantelzorg, buurtbemiddeling bij conflicten in je omgeving maar ook bijvoorbeeld taalondersteuning voor statushouders. Kortom, iedereen krijgt gedurende het leven wel eens te maken met Impuls. De welzijnsinstelling is daarnaast ook een belangrijke partner van de gemeente in de ontwikkeling en uitvoering van sociaal beleid en maatschappelijke thema’s. Verder faciliteert Impuls de nodige activiteiten van andere organisaties, onder meer door ruimtes te verhuren in Breedwijs, het Michgoriushuis en de boerderij Stakenboer. Hoewel momenteel veel activiteiten van Impuls noodgedwongen stil liggen, proberen zij toch telefonisch en op andere manieren nu de nodige hulp en advies te bieden.

Feestelijk jubileum
Het jubileum wordt het hele jaar door gevierd, met extra’s voor alle deelnemers, vrijwilligers en partnerorganisaties die bij Impuls betrokken zijn. Afhankelijk van de coronamaatregelen zal dit fysiek of digitaal zijn. Hou de website hiervoor in de gaten www.impuls-oldenzaal.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker