Afbeelding

Impuls Oldenzaal: al 25 jaar actief voor de samenleving

Algemeen

OLDENZAAL - Welzijnsorganisatie Impuls viert dit jaar een bijzonder jubileum. Zij bestaan namelijk 25 jaar, opgericht in 1996. Juist in deze roerige tijden is er meer dan ooit behoefte aan het werk dat mensen bij elkaar brengt en verbindt. Dat is wat Impuls kan betekenen voor iedereen, van jong tot oud.

De meeste Oldenzalers zullen bekend zijn met één van de diverse activiteiten en ondersteuning die Impuls biedt. Zij hebben voor iedereen iets te bieden. Uiteenlopend van jeugd- en jongerenactiviteiten, ondersteuning bij mantelzorg, buurtbemiddeling bij conflicten in je omgeving maar ook bijvoorbeeld taalondersteuning voor statushouders. Kortom, iedereen krijgt gedurende het leven wel eens te maken met Impuls. De welzijnsinstelling is daarnaast ook een belangrijke partner van de gemeente in de ontwikkeling en uitvoering van sociaal beleid en maatschappelijke thema’s. Verder faciliteert Impuls de nodige activiteiten van andere organisaties, onder meer door ruimtes te verhuren in Breedwijs, het Michgoriushuis en de boerderij Stakenboer. Hoewel momenteel veel activiteiten van Impuls noodgedwongen stil liggen, proberen zij toch telefonisch en op andere manieren nu de nodige hulp en advies te bieden.

Feestelijk jubileum
Het jubileum wordt het hele jaar door gevierd, met extra’s voor alle deelnemers, vrijwilligers en partnerorganisaties die bij Impuls betrokken zijn. Afhankelijk van de coronamaatregelen zal dit fysiek of digitaal zijn. Hou de website hiervoor in de gaten www.impuls-oldenzaal.nl

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 9 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 10 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 10 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 12 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 12 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 12 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 13 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 13 uur geleden