Afbeelding

Ria Lindenhof breit graag mooie mutsen voor goed doel

Algemeen

OLDENZAAL - De column ‘Never Give Up’ van vorige week heeft nogal wat reacties teweeg gebracht. Goed is te lezen dat mensen zich bekommeren om het lief en leed van anderen, zo ook om dat van u en dat van mij.

Ik bewonder jullie medeleven, hart-ondersteunende reacties. De reactie van Eric die mij schrijft dat hij al jaren wordt gediscrimineerd. Eric, één ding zeg ik je: ‘Never Give Up”. in de strijd tegen het onrecht dat je wordt aangedaan. Bijzondere reactie ja zeker. Een voor mij wel heel bijzondere reactie was die van Ria Linderhof (70) uit Oldenzaal. Had Ria niet gereageerd dan had ze mogelijk als grijze muis voortgeleefd. Nu laat ik u, geachte lezer, kennismaken met Ria. Ze schreef, ik heb je column gelezen en als waardering brei ik voor jou een muts. Welke kleur moet het worden was haar vraag? Dus koos ik zoals de muizen zijn gekleurd, voor grijs. Afgelopen zaterdag gewapend met mondkapje naar Burgemeester Wallerstraat 18 in Oldenzaal. En zie, een mooie grijze muts had ze gebreid, een muts die over de oren kan worden getrokken was de beloning. Voor jou Kaatje Knip een speciale ‘Never Give Up’ muts. Deze gebreide muts kun je over je oren trekken zodat, wat je niet wilt horen kan worden gereduceerd. En dan ontdek ik geachte lezer waar ik u deelgenoot van wil maken. Ria Linderhof heeft als hobby breien. Op haar breimachine heeft ze al meer dan 1.000 mutsen gebreid. Mutsen in allerlei kleuren en maten en voorzien van een passend logo. Bijzonder ja zeker, heel bijzonder, want Ria breidt een muts voor € 5, waarvan na aftrek van de materiaalkosten wordt gedoneerd aan het goede doel: ‘Care Word Child”.

Ook een muts?
Wilt u ook een lekkere warme muts neem contact op met: Ria’s breistudio, Burgemeester Wallerstraat 18 7574 AR Oldenzaal. 0541-511467 of mobiel: 06-28299433 Linderhof.ria@gmail.com Oldenzaal, stad met vele vrijwilligers die goede doelen na streven!

Foto en tekst: Martin Meijerink

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01