Afbeelding

Bezorg ons heden ons dagelijkse brood!

Algemeen

OLDENZAAL - Het bakkersteam van bakkerij Olde Keizer bij Frans, is dagelijks in de nachtelijke uren actief om op ambachtelijke wijze de heerlijkste broodsoorten te bakken.

Wanneer bij het ochtendgloren de nieuwe dag begint komt de vrouw van de bakker, Pascalle Cousijnce, met het personeel van de bakkerijwinkel bijeen om de broden te sorteren in de winkel. En om de bestellingen gereed te maken. Ambachtelijk brood, vers gebakken. Even kwamen de beelden op mijn netvlies en herbeleefde ik, dat ik met bakker Knelis Rikken mee mocht om in Oldenzaal brood te bezorgen. Brood dat destijds werd gebakken bij de Coöperatie in de Nagelstraat en uitgevent in Oldenzaal en omgeving. Lang is de broodbezorger uit het stadsbeeld verdwenen, maar tegenwoordig is de broodbezorger weer volledig in beeld.

Weer bezorgen
Bakkerij Olde Keizer bij Frans floreerde al, als de eerste dementievriendelijke bakker in Oldenzaal. Nu is men ook teruggekeerd naar het aan huis bezorgen van brood en gebak. Hoe werkt het thuis bezorgen? Er zijn meerdere opties; men kan bestellen in de webshop. Dit doet u gemakkelijke via https://webshop.bakkerijoldekeizer.nl/ Waarna men kan kiezen voor bezorgen. U kunt de bestelling gelijk online afrekenen. Tevens kunt u bellen naar de winkel en een bestelling plaatsen via 0541-518236. Bij bezorging kan er met pin worden betaald of er kan een Tikkie worden gestuurd. Voor bezorging binnen Oldenzaal vraagt men €2.25 en €4.50 buiten Oldenzaal. De klantvriendelijke broodbezorger Stan, draagt bij het bezorgen een mondkapje en houdt zich aan de RIVM regels. De pinautomaat wordt na gebruik steeds ontsmet, dit voor uw en hun veiligheid. Kortom, gemakkelijk bestellen, veilig bezorgen en overheerlijk genieten van dagvers brood!

Foto: de broodbezorger Stan
Foto en tekst: Martin Meijerink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 14 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03