Afbeelding

Nachtburgemeester blikt terug en vooruit

Algemeen

OLDENZAAL - Aan alle Oldenzalers jong en oud. Als Nachtburgemeester van Oldenzaal wil ik graag met u terugblikken op de afgelopen zittingsperiode. Bij mijn aanstelling was in principe afgesproken dat er een zittingsperiode van twee jaar zou zijn. Maart 2021 loopt die periode af. Daarom heb ik nu de behoefte om u te informeren over het voortbestaan van de Nachtburgemeester van Oldenzaal.

Het is 2018 wanneer “Kaatjeknip” en zijn mede-ondersteuners komen met het voorstel voor het installeren van een Oldenzaalse Nachtburgemeester. Geen verkiezingen, maar enkel en alleen “Toon wil jij de eerste Oldenzaalse Nachtburgemeester worden?” Vereerd en gestreeld spreek ik mij uit daar die avond aan de stamtafel in ons Stadstheater de Bond en stem ermee in. Een bescheiden taakomschrijving en verder gesteund door een tijdelijk bestuur wil ik op eigen initiatief gastheer zijn van de Oldenzaalse horeca en alle afgeleide activiteiten. Ten dienste staan van junioren, senioren, minderheden, gehandicapten, carnavalisten, feestgangers en uitdragers van kunst en cultuur in Oldenzaal.

Goed gevoel
Ik heb getracht er wat van te maken, het is nog niet voor de volle 100% uit de verf gekomen, maar de eerste aanzetten zijn gegeven. Getroffen door corona moest ik zelf tijdelijk het veld ruimen, maar corona heeft mij niet in de greep gehouden. Inmiddels is het tijdelijk bestuur Nachtburgemeester in oprichting nu zo ver, dat Marc Kleinhaarhuis als voorzitter en kartrekker de voorgenomen doelen samen met mij en het bestuur van de stichting i.o. gaan waarmaken. Dat geeft mij steun en vertrouwen in de toekomst en het gevoel dat de Nachtburgemeester Oldenzaal zal worden gewaardeerd. Kunst en cultuur gelardeerd met humor zullen dragers zijn om te leven, te beleven, de vreugde bij alle positieve en vreugdevolle elementen die zich aandienen in het Oldenzaalse avond- en nachtleven.

Speerpunten en goede voornemens voor 2021
De komende twee jaar continueren, waarbij ik Toone van Keenkelbeerndshennie tot maart 2023 uw Nachtburgemeester zal blijven. Inmiddels ben ik naar de Tankenberg gegaan en aan Tanfana mijn verontschuldigingen aangeboden en haar gevraagd goedkeuring te geven aan de benoeming voor de komende zittingsperiode. Als speerpunten zet ik voor het eerste kwartaal de volgende voornemens op rij. 1: Goedkeuring vragen aan Tanfana voor vervolgtraject. (akkoord) 2: Zo spoedig mogelijk weer samen komen met ons dementievriendelijk meezingkoor “Vergeet mij niet”. 3: Zorg dragen dat er z.s.m. weer een Oldenzaalse stadsdichter wordt benoemd. We zijn trots op Oldenzaal, de inwoners, bedrijven, instellingen, verenigingen en junioren en senioren. Ik wens iedereen, mede namens het bestuur Nachtburgemeester Oldenzaal, een goed en gezond 2021.

Tot uw dienst,
Toone van Keenkelbeerndshennie, de Oldenzaalse Nachtburgemeester
Foto: Hans Kuipers

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12