Afbeelding

Uitnodiging gratis webinar NAH Oost over de EMDR-therapie

Algemeen

TWENTE - NAH Oost organiseert op dinsdag 19 januari een online webinar over EMDR. Deze vorm van therapie is één van de meest effectieve behandelingen voor de gevolgen van akelige gebeurtenissen.

Gastspreker is deze keer Ad de Jongh GZ-psycholoog, bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen en hij introduceerde EMDR in Nederland. De bijeenkomst is online van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Eye Movement Desensitization and Reprocessing, ofwel EMDR, is een behandelmethode van eerste-keuze voor de gevolgen van psychotrauma. Met EMDR is het mogelijk herinneringen aan beschadigende gebeurtenissen in het verleden, zoals niet-aangeboren hersenletsel, van hun emotionele lading te ontdoen. Daardoor kunnen klachten, waaronder angst en posttraumatische stressstoornis (PTSS), in veel gevallen al in hele korte tijd zonder veel problemen worden behandeld. De avond wordt opgedeeld in drie delen van een half uur met tussentijds een pauze. Er zal uitleg gegeven worden over de mogelijkheden van deze traumatherapie, waaronder NAH. Een en ander wordt geïllustreerd aan de hand van videobeelden van behandelingen in de klinische praktijk. Daarna zal er ruim gelegenheid zijn om uw ervaringen te delen, leert u tips en adviezen toe te passen in uw eigen leven en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meer informatie
U kunt zich tot 17 januari 2021 aanmelden bij Petra Baks via administratie@nah-oost.nl. Zij verstrekt u de link en inlogcode.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 11 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03