Belangrijke stap voor dierenopvang Oldenzaal

Belangrijke stap voor dierenopvang Oldenzaal

OLDENZAAL - Het Dierenopvangcentrum Oldenzaal is per 4 januari weer geheel operationeel. Er breekt een belangrijke nieuwe fase aan voor de opvang.

Wegens bezettingsproblemen werd de opvang, verzorging en herplaatsing van dieren tijdelijk uitbesteed aan collega’s van het DOC Enschede; dit om het dierenwelzijn goed te waarborgen. Per 1 januari gaat een volledig nieuw maar zeer ervaren team aan de slag in Oldenzaal. Het oude bestuur was enkele weken bezig om een en ander goed over te dragen. Het bestuur stelde een ervaren beheerder met de vereiste vakbekwaamheid aan.

Verbouwing
De afgelopen tijd is ook veel werk verricht om de opvang zelf te verbeteren. Half november begon de renovatie van het hoofdgebouw. Dit is erg gedateerd en kennels waren na 40 jaar aan vervanging toe. Ook komt er nieuwe thermopane glas voor de duurzaamheid. Dankzij een grote donatie kunnen ook overige werkzaamheden uitgevoerd worden in de loop van komend jaar.

Nieuwe samenwerking
Naast de opvang en herplaatsing van honden en katten uit Oldenzaal gaat men ook samenwerken met de stichting Second Chance Foundation Nederland/Animal in Need. Deze heeft als doel om zwerfdierenleed in Europa terug te dringen. Onder meer door buitenlandse geredde dieren in Nederland aan te bieden voor adoptie.

Meer berichten
 
Auto zoeker