Twents Festival Korte Film online gehouden

Twents Festival Korte Film online gehouden

OLDENZAAL - De vierde editie van het Twents Festival van de Korte Film is deze week gehouden. Normaliter zou dit in Stadstheater De Bond gehouden worden afgelopen maart, maar door de crisis kon dit niet doorgaan.

Ook de reservedatum van 15 november kon niet doorgaan. Hierop is door het Filmhuis Oldenzaal besloten om dan maar alles online te zetten. Dit onder het motto: “als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan”.

Thuis terugkijken
Een voordeel is dat iedereen die de films wil zien in de periode van 25 november tot 9 december thuis via een link het hele festival kan meebeleven. In totaal zijn er voor deze vierde editie 38 films ingezonden in de categorieën Fictie, Experimenteel en Documentaire. Alle films zijn beoordeeld door de vakjury bestaande uit filmmakers met Twentse roots, te weten Merel ten Elzen, Dennis Alink en Rick Floot.

Wat te zien?
De jury heeft 11 films genomineerd voor vertoning op het festival. Een paar zinnen uit het juryrapport; “Grote kwaliteit van shots, cameravoering, grading, snelheid in montage in combinatie met de zorg voor muziek”. “Animatie shorts zien we niet zo vaak en deze is ook nog eens heel knap gemaakt van de titels tot het eind. Geweldig vormgegeven”’. “Een met zorg gemaakte duik in de geschiedenis door de ogen van een jong meisje. Fantasierijk”. Normaal zouden deze 11 films in Stadstheater De Bond in Oldenzaal te zien zijn maar nu dus online. Na de films zie je de gefilmde prijsuitreiking, het gouden, zilveren en bronzen Boeskoolmenneke en de Twentse Filmprijs, een bezoek aan de set van de nieuwste speelfilm van Dennis Alink, “One of us” die zich afspeelt in Twente. Als je de vierde editie van het Twents Festival van de Korte Film wilt bekijken ga dan naar de homepage van de website van Filmhuis Oldenzaal, www.filmhuisoldenzaal.nl en klik daar bovenaan op de link Filmfestival. Dat kan tot 9 december.

Meer berichten
 
Auto zoeker