Afbeelding

Tel je zegeningen

Algemeen

OLDENZAAL - Je zegeningen tellen is bekijken wat je allemaal hebt in het leven om blij over te zijn. Niet klagen en kijken naar wat er allemaal misgaat en vervolgens in een negatieve spiraal geraken. Dat laatste is niet van toepassing op Oldenzaler Eddy Loohuis.

Wie Eddy Loohuis in levende lijve ontmoet, kijkt direct in een open en een en al vriendelijkheid uitstralend gezicht. Eddy Loohuis, cartoonist, dichter, schrijver, fotograaf geeft ons lezers en kijkers wekelijks een mooi inzicht in, hoe hij als creatieve geest, ons het reilen en zeilen in de samenleving voorhoudt en afschildert. Kleine portretjes doorspekt met ernst en luim en gedachtenkronkels die tot meer aanzetten bij de lezers en kijkers.

Nieuwe bundel
Onlangs verscheen van zijn handen uit zijn creatieve geest ontsproten een derde bundel cartoons met een ‘Glimlach’. Dichters, schrijvers, cartoonisten zijn nodig in de samenleving, ze houden ons de spiegels voor en laten indrukken achter die ons mensen doet nadenken en mogelijk aanzetten tot overdenkingen ten goede. Met zijn derde bundel ‘Glimlach’ biedt hij ons een inkijk in hoe en wat er het afgelopen jaar zich in onze samenleving heeft afgespeeld. De cartoonbundel is te koop bij Boekhandel Broekhuis en Vako Oldenzaal. Een mooi geschenk om te geven met Sint of Kerstmis.
Tekst: Martin Meijerink

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 7 minuten geleden
Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04