Wout Boswinkel beloond met kinderlintje

Wout Boswinkel beloond met kinderlintje

OLDENZAAL - Het kinderlintje is een officiële beloning voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die iets heel bijzonders hebben gedaan. Afgelopen vrijdag reikte de gemeente Oldenzaal deze erkenning uit aan Wout Boswinkel. Dit ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Wie Wout met zijn tevreden ouders op de foto ziet zal denken: kind? Wout steekt met kop en schouders uit boven zijn ouders en is tevens een voorbeeld voor vele jeugdigen in Oldenzaal. De 16-jarige zette zich in voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal. Met het maken en verkopen van vogelhuisjes zette de jeugdige Oldenzaler andere Oldenzalers in beweging. Samen maakte men vogelhuisjes en deze werden verkocht. Het resultaat was een bijzonder mooie opbrengst; een cheque ter waarde van 2.500 euro voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal.

Belangrijke erkenning
De gemeente Oldenzaal riep het Kinderlintje in leven als tegenhanger van de Koninklijke Onderscheiding voor volwassenen. Voor kinderen en jongeren bestond nog niets vergelijkbaars, terwijl veel jeugdigen zich óók als vrijwilliger, mantelzorger of op andere manieren inzetten voor de gemeenschap. Het Kinderlintje is een manier om hen te bedanken, maar ook ruchtbaarheid te geven aan hun inspirerende inzet.

Overhandiging
Locoburgemeester Rob Christenhusz reikte de versierselen uit in de bak van de manege in aanwezigheid van een raadslid en jeugdraadslid. Wout ontving een medaille, oorkonde en kreeg de complimenten van de gemeente Oldenzaal aangeboden. Belangeloos en vol enthousiasme, samen met anderen zich inzetten voor een goed doel. Dit doet Oldenzaal en zijn inwoners goed. Wout, complimenten ook namens de redactie Hart van Oldenzaal;

Foto: Wout Boswinkel geflankeerd door zijn trotse ouders.
Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker