Bespaar slim energie met vloerisolatie van Tonzon

ENSCHEDE - De basis van energie besparen is goede woningisolatie. Dit staat of valt met goede vloerisolatie. Goede vloerisolatie is dus een onmisbaar element. De warmte blijft hierdoor binnen en er hoeft minder gestookt te worden. Dit zorgt voor een lagere energierekening. Daarnaast creëert het ook een gezonder en comfortabeler huis.

Het isoleren van jouw vloer verhoogt het wooncomfort en bespaart in de praktijk veel meer energie dan altijd is aangenomen. Goede vloerisolatie zorgt voor een verkorting van het stookseizoen. Daarbij, wanneer de vloer warmer is, krijg je al bij een lagere binnentemperatuur hetzelfde comfortgevoel. In het verleden is bij de besparingsberekening hiermee geen rekening gehouden. Door goede vloerisolatie gaat de thermostaat vaak terug van 22/23 naar 19/20 graden. Bij een lagere binnentemperatuur verlies je minder warmte door de muren en de ramen en door ventilatie. Een ander belangrijk neveneffect van vloerisolatie is dat de warmere vloer ook droger is. Daardoor krijgen schimmels en huisstofmijten veel minder kans. Dit levert een gezonder binnenklimaat op.

Onafhankelijk onderzoek
Het onafhankelijke Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) heeft onlangs een onderzoek uitgebracht naar de milieueffecten van vloerisolatie. Daaruit blijkt dat Tonzon Vloerisolatie met Thermoskussens de meest milieuvriendelijke vloerisolatie is. Deze isolatievorm is gebaseerd op het opsluiten van lucht tussen dunne maar ijzersterke folielagen. Deze hebben speciale oppervlakken die maar weinig warmte uitstralen. Hierdoor worden woningen voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Weinig materiaal betekent lage energiekosten bij de productie, de installatie en bij het transport. Het resultaat: geen vrachtwagens voor de deur en een milieu impact die binnen enkele weken is gecompenseerd door de besparing op het energieverbruik. Op de tweede plaats komt Glaswol omdat het een Bio-based materiaal is.

Liever geen schuim
Het spuiten van purschuim wordt afgeraden onder andere omdat deze isolatievorm niet circulair is. Het kleeft vast aan alle materialen waarop het wordt gespoten. Daardoor is het later moeilijk te scheiden in herbruikbare componenten zodat er een berg van materiaal ontstaat dat alleen maar gestort kan worden. Soms wordt purschuim nog geblazen met HFK. Dat wordt in het rapport onaanvaardbaar genoemd. Volgens Milieu Centraal duurt het namelijk 16 jaar voordat de klimaatschade die is aangericht, is gecompenseerd door de besparing op de CO2-uitstoot.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de voordelen van vloerisolatie en andere vormen van isoleren en verduurzamen op: www.tonzon.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker