Afbeelding

Investering voor herinrichting Langestraat

Algemeen

OLDENZAAL - Het gebied met daarin de locatie van het voormalige postkantoor aan de Langestraat wordt opnieuw ontwikkeld. Het college heeft besloten de locatie van het voormalige postkantoor voor wonen en zorg in te zetten, de huidige 12 starterswoningen van WBO Wonen te behouden en een verbeterde verbinding tussen de Langestraat en de Deurningerstraat te maken.

Met de herinrichting van de Langestraat wil de gemeente dit gebied in de binnenstad aantrekkelijker maken. Het college heeft besloten 300.000 euro hiervoor beschikbaar te stellen. Samen met een bijdrage van de provincie van 500.000 euro kan de gebiedsontwikkeling in gang worden gezet. De gemeente Oldenzaal vindt het belangrijk dat Oldenzaal een aantrekkelijke binnenstad heeft. In het noordwesten van de binnenstad komen diverse ontwikkelingen samen. Op dit moment wordt de herinrichting van het Singelpark eerste fase uitgevoerd. Aansluitend wordt onder andere het gebied rondom de Langestraat opnieuw ingericht. Om die reden is de gemeente samen met diverse partners aan de slag gegaan om dit gebied opnieuw te ontwikkelen. Afgelopen jaar is met deze partners een voorkeursscenario opgesteld.

Betere verbinding
In het voorkeursscenario heeft dit gebied een locatie voor wonen en zorg, de huidige 12 starterswoningen van WBO Wonen en een verbeterde verbinding tussen de Langestraat en de Deurningerstraat. Op deze manier sluiten de plannen aan bij het Masterplan Binnenstad, de wens van de gemeenteraad rondom de revitalisering van het winkelcentrum de Vijfhoek en de afsluiting van de doorgang naar de Deurningerstraat. De provincie heeft 500.000 euro toegezegd (vanuit het investeringsvoorstel Ruimte, Wonen, (Binnen)steden en Retail fase 1) onder voorwaarde dat de gemeente Oldenzaal voor cofinanciering zorgt. Het college heeft besloten om 300.000 euro beschikbaar te stellen. HMO gaat met de plannen aan de slag en werkt met de samenwerkingspartners het voorkeursscenario uit. Uitgaande van een voorspoedige bestemmingsplanprocedure in 2021, start HMO in 2022 met de bouw en in 2023 met de herinrichting van deze belangrijke straat.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 uur geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 20 uur geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 20 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 22 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 22 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 22 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 23 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 23 uur geleden