Afbeelding
Foto: Martin Meijerink

Ben en Miny Bekhuis 60 jaar getrouwd!

Algemeen

OLDENZAAL - Afgelopen week 5 november waren Ben en Miny Bekhuis 60 jaar getrouwd. Aanleiding om even een bezoekje te brengen bij ze aan de Haverstraat, hartje stad Oldenzaal.

In verband met de corona ga ik niet op de dag zelf maar de dag later, met mondkapje en op veilige afstand, bij ze op bezoek. En het is goed vertoeven in het mooie en markante appartementencomplex aan de Haverstraat in hartje stad Oldenzaal. Hier wonen ze beide al meer dan twaalf jaar naar volle tevredenheid. Ben (88) uit Nutter en Miny (84) uit Ootmarsum troffen elkaar bij Ossenvoort in Ootmarsum. Het echtpaar woonde jaren aan de Bentinckstraat in Oldenzaal. Ben heeft zijn sporen verdiend als kunstzijde wever bij de firma Gelderman. Naar volle tevredenheid blikt hij terug op zijn arbeidzame periode. “Ja 40 jaar heb ik bij Gelderman gewerkt. Nu fiets ik dagelijks langs het fabriekscomplex en haal herinneringen op aan de toen nog bloeiende textielperiode.”

Miny
Miny was voorheen werkzaam bij modezaak Reuver - Spit. Ze kregen een zoon en een dochter en ze laten mij weten over hun kostbare bezit: de vijf kleinkinderen. Ze zorgt zelf nog voor de dagelijkse maaltijden en lezen, puzzelen en televisie kijken is haar hobby. Drie keer per week fietst Ben naar Vondersweide om baantjes te zwemmen, want hij moet in beweging blijven is de opdracht. Ze laat mij als K.B.O. vrijwilliger nog even weten dat de ouderenbond in Oldenzaal een pluim verdiend. Jammer dat de middagen bij het Landhuis nu geen doorgang kunnen vinden.

De redactie van Hart van Oldenzaal wenst jullie nog vele jaren samen, Ben en Miny van harte proficiat.
Tekst: Martin Meijerink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 11 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03