Foto: Martin Meijerink

Ben en Miny Bekhuis 60 jaar getrouwd!

OLDENZAAL - Afgelopen week 5 november waren Ben en Miny Bekhuis 60 jaar getrouwd. Aanleiding om even een bezoekje te brengen bij ze aan de Haverstraat, hartje stad Oldenzaal.

In verband met de corona ga ik niet op de dag zelf maar de dag later, met mondkapje en op veilige afstand, bij ze op bezoek. En het is goed vertoeven in het mooie en markante appartementencomplex aan de Haverstraat in hartje stad Oldenzaal. Hier wonen ze beide al meer dan twaalf jaar naar volle tevredenheid. Ben (88) uit Nutter en Miny (84) uit Ootmarsum troffen elkaar bij Ossenvoort in Ootmarsum. Het echtpaar woonde jaren aan de Bentinckstraat in Oldenzaal. Ben heeft zijn sporen verdiend als kunstzijde wever bij de firma Gelderman. Naar volle tevredenheid blikt hij terug op zijn arbeidzame periode. “Ja 40 jaar heb ik bij Gelderman gewerkt. Nu fiets ik dagelijks langs het fabriekscomplex en haal herinneringen op aan de toen nog bloeiende textielperiode.”

Miny
Miny was voorheen werkzaam bij modezaak Reuver - Spit. Ze kregen een zoon en een dochter en ze laten mij weten over hun kostbare bezit: de vijf kleinkinderen. Ze zorgt zelf nog voor de dagelijkse maaltijden en lezen, puzzelen en televisie kijken is haar hobby. Drie keer per week fietst Ben naar Vondersweide om baantjes te zwemmen, want hij moet in beweging blijven is de opdracht. Ze laat mij als K.B.O. vrijwilliger nog even weten dat de ouderenbond in Oldenzaal een pluim verdiend. Jammer dat de middagen bij het Landhuis nu geen doorgang kunnen vinden.

De redactie van Hart van Oldenzaal wenst jullie nog vele jaren samen, Ben en Miny van harte proficiat.
Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker