Michael Sijbom directeur Landschap Overijssel

TWENTE - Michael Sijbom (51) is de nieuwe directeur van Landschap Overijssel. Hij start per januari 2021 als directeur-bestuurder bij de landschapsorganisatie.

Michael groeide op in Raalte en was in de jaren 2011 tot 2017 burgemeester van de Overijsselse gemeente Losser. Volgens Anne Flierman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Landschap Overijssel, is Sijbom “een uitstekende kandidaat, die er ongetwijfeld aan gaat bijdragen om Landschap Overijssel verder in de Overijsselse samenleving te verankeren”. Michael neemt de taken over van Eibert Jongsma die tijdelijk directeur bestuurder van Landschap Overijssel is. Kijk voor meer informatie en een filmpje waarin Michael zichzelf voorstelt op www.landschapoverijssel.nl.

Tussen de mensen
In de zes jaren dat Michael burgemeester van Losser was, stond hij tussen de mensen. “Mijn stijl is er één van samenwerken en verbinden. Ik wil met partijen op zoek naar wat ons verbindt en niet focussen op de verschillen,” aldus Michael. Communicatie vormt voor hem altijd een rode draad. Het gesprek aangaan met mensen via sociale media of live. En dat sluit prachtig aan bij Landschap Overijssel, een organisatie die altijd op zoek is naar het aangaan van een verbinding met haar omgeving. “Ik kom werken in de provincie waar ik mij thuis voel, in een rol die mij ligt en in een onderwerp waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Die passie voor de natuur en het erfgoed in Overijssel is er bij velen. Natuurlijk verschilt de beleving ervan en de visie erop. Maar de uitdaging zit erin om krachten te bundelen. Samen maken en vormen wij het bijzondere landschap van Overijssel.” Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar. Samen met ruim 3.000 grondeigenaren, 9.000 donateurs, 7.000 vrijwilligers en diverse organisaties.


Meer berichten
 
Auto zoeker