Vakantie in eigen land bevalt

OVERIJSSEL - De provincie Overijssel valt in de smaak bij vakantiegangers. Bij ruim vijf op de tien Nederlanders die hun vakantie dit jaar doorbrachten in Overijssel is dit beter bevallen dan verwacht. Een groot deel overweegt om vaker op vakantie te gaan in eigen land. Dit blijkt uit een onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl. Aan ruim duizend Nederlanders is gevraagd wat hun vakantie-ervaringen zijn in deze crisistijd.

Vanwege de coronacrisis vierden veel Nederlanders de zomer- en herfstvakantie in eigen land. Deze vakantie in eigen land beviel 50,1 procent van de Nederlanders beter dan men vooraf had ingeschat. Een vakantie in Friesland beviel dit jaar het meest boven verwachting, 62 procent van de Nederlanders die hier tijdens de crisis hun vakantie doorbrachten, heeft dit positiever ervaren dan van te voren gedacht. In Overijssel ligt dit percentage op 53,1 procent. Ook is onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van de vakantie. Nederlandse toeristen zijn wat Overijssel betreft vooral te spreken over de natuur. Ook zijn toeristen zeer tevreden over de rust rondom hun verblijf en de tarieven van de Overijsselse accommodaties.

Smaak te pakken
De uitbraak van het coronavirus was voor 65,9 procent van deze Nederlanders de drijfveer om een vakantie binnen Nederland te boeken. De overige 34,1 procent van de vakantiegangers was al van plan in Nederland te blijven dit jaar. De binnenlandse vakantie beviel over het algemeen goed: ruim zeven op de tien Nederlanders overwegen namelijk om volgend jaar weer een vakantie in eigen land te boeken. Kijk voor het onderzoek ook op: www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/vakantie-nederland-coronatijd.

Meer berichten
 
Auto zoeker