Afbeelding

ZOOM cursus MagiX videomontage bij VCB

Algemeen

BORNE - Wil je die vakantiefilms nu eindelijk eens gemonteerd hebben? Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing! De Videoclub Borne geeft hiervoor de basiscursus MagiX videomontage!

Met de basiscursus MagiX videomontage behandelen ze alle fasen van de montage: het inlezen van het opgenomen filmmateriaal, het eigenlijke monteren van beeld en geluid, het toepassen van beeldovergangen en effecten, het toevoegen van titels en muziek en het exporteren naar bestanden of naar DVD/Blu-Ray disc.

Voor beginners
Deze basiscursus (najaar 2020) richt zich specifiek op beginners, je hoeft dus geen ervaring te hebben met het programma. MagiX werkt op de (meest gangbare) Windows computers en is relatief goedkoop om zelf aan te schaffen. Na deze basiscursus kun je (voorjaar 2021) verder met de MagiX - Gevorderden groep. Wil je liever met een Apple aan de slag, kijk dan eens naar onze FCP-X cursus en gebruikersgroep.

Opzet
De MagiX cursus zal bestaan uit 5 lessen op de donderdagavonden in de even weken (vanaf 29 oktober, van 20.00 tot 22.00 uur). In de tussenliggende oneven weken ga je de theorie direct zelf toepassen door het maken van een korte eigen film (data: 5/19 november, 3/17 december en 14 januari). De cursus wordt gegeven “Op afstand” met ZOOM. Om goed mee te kunnen doen, raden zij wel aan om met twee schermen te werken, zie daarvoor een ZOOM handleiding op de website (www.videoclubborne.nl, tabblad Actueel, item Op Afstand). De cursus wordt gegeven door clubleden Gerrit Hemeltjen, Henk Visscher, Joke van Hierden en Gerard Semmekrot. De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit 20 euro specifiek voor de cursusavonden (inclusief hands-out) en 37,50 euro voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer wél deelnemen aan alle andere clubavonden en Praktijkavonden.

Aanmelden
Voor meer informatie en/of opgave, zie ook de verslagen van de vorige editie (op de website, tabblad Actueel, item Cursus MagiX) of mail naar lau@hopmans.demon.nl. De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. De club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 55 leden. De activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf samen met anderen aan de slag gaat). Kijk voor meer informatie op: www.videoclubborne.nl

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 19 apr, 15:41
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 19 apr, 15:04
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 19 apr, 13:12