Afbeelding

Nieuwe bieb schiet goed op

Algemeen

OLDENZAAL - Komende maand verhuist de bibliotheek van de Ganzenmarkt naar de nieuwe locatie in winkelcentrum In den Vijfhoek. De afgelopen tijd werd druk gewerkt om de geheel lege ruimte in het winkelcentrum om te toveren tot een volwaardige bibliotheek.

Er moest veel geboren om de ruimte klaar te stomen. Zo werden diverse muren geplaatst om ruimtes voor het kantoor, cursussen en de pantry vorm te geven. Ook werd het plafond antraciet gespoten voor een industriële look en de lichtkap werd verbouwd om wat meer licht toe te laten. Nog even en de fysieke inrichting kan beginnen. De bedoeling is om in november alles van de huidige bibliotheek in te pakken en te verhuizen naar de nieuwe locatie.


De gebruikers van de bieb werden door middel van een heus informatiepunt in de huidige bieb op de hoogte gehouden van de plannen. Zo konden mensen hier ideeën en wensen achterlaten, maar ook een film bekijken over de nieuwe indeling. De bibliotheek zet met de nieuwe inrichting ook sterk in op de veranderende rol die men heeft in de samenleving. Zo is het uitlenen van boeken en andere media tegenwoordig ondergeschikt aan de rol als ontmoetingsplek en kennisdeling in de breedste zin. Ook de nieuwe locatie zelf past binnen deze verschuiving; het winkelcentrum combineert ook diverse andere functies. Hierdoor is het laagdrempeliger om even binnen te komen.


De bibliotheek zal ook overtallig meubilair in de verkoop doen. Items die niet mee gaan met de verhuizing kunnen op zaterdag 21 november van 13.00 tot 16.00 uur opgehaald worden bij de bibliotheek tegen een kleine donatie.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 14 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03