Afbeelding

Tegemoetkoming voor Stadstheater De Bond

Algemeen

OLDENZAAL - De cultuursector wordt hard getroffen door de coronamaatregelen. Veel organisaties en verenigingen hebben in de afgelopen maanden niet of nauwelijks inkomsten kunnen genereren uit hun reguliere activiteiten. Het is ook maar de vraag of dat met het huidige maatregelenpakket weer gaat lukken.

Een groot deel van de culturele instellingen en verenigingen heeft aangeven dat zij dit kalenderjaar financieel kunnen overbruggen, maar voor Stadstheater De Bond en theatergroep Hydra is dat niet het geval. Om liquiditeitsproblemen te voorkomen is het noodzakelijk om deze organisaties te ondersteunen om daarmee hun voortbestaan op korte termijn te garanderen. Daarom heeft het college van B&W besloten om deze organisaties te ondersteunen in de vorm van een eenmalige bijdrage voor theatergroep Hydra en huur kwijtschelding voor Stadstheater de Bond.

Steun nodig
Het college heeft waardering voor de wijze waarop de vele professionals en vrijwilligers uit de culturele sector op zoek zijn gegaan naar creatieve nieuwe inkomstenbronnen. Voor Stadstheater De Bond en theatergroep Hydra blijkt dit niet voldoende haalbaar op de korte termijn. Voor hen geldt dat zij aan het einde van dit jaar een dusdanig groot exploitatietekort hebben, dat niet opgevangen kan worden uit hun reserve. Daarom heeft het college besloten om deze organisaties financieel te ondersteunen. Voor Stadstheater De Bond betekent dat een kwijtschelding van de huur à 72.860 euro (zij huren namelijk van de gemeente) en voor Theatergroep Hydra geldt een eenmalige bijdrage à 8.400 euro. Deze kosten worden door de gemeente betaald vanuit een bijdrage van het Rijk voor de ondersteuning aan het lokale culturele veld. De gemeente blijft in gesprek met de Oldenzaalse instellingen en verenigingen om oplossingen te vinden voor deze uitdagingen.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 1 uur geleden
Afbeelding
Geen voetbal zónder vrijwilligers... 23 mrt, 13:27
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 23 mrt, 09:57
Afbeelding
Geslaagd toernooi van taekwondo-tak Hantei 22 mrt, 12:25
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
Opvangplekken voor Oekraïners 22 mrt, 11:34
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
Techniek Tastbaar bij TCC 22 mrt, 11:26