Foto: Josje Elferink

100 rode rozen voor moedertje lief

OLDENZAAL - De afdeling communicatie van de gemeente Oldenzaal had een persbericht doen uitgaan dat Willy Klumpert 100 jaar zou worden en dat ook nog op zondag 12 oktober. De pers was geïnformeerd en zoals gewoonlijk ben ik graag van de partij om bij dit soort gelegenheden namens de Hart kranten verslag te doen.

Zoon Roland en zijn vrouw Josje werden mijn informanten, maar toen ik haar maandagmorgen mocht bellen was ik zeer verrast. Monter en helder van geest deed ze haar verhaal. En zo kwam ik meer te weten over het rijke leven van deze 100-jarige mevrouw Elferink-Klumpert.


Willy Klumpert werd 12 oktober 1920 geboren in Hengelo waar ze met haar ouders en broer woonde aan de Oude Bornseweg. Door stadsuitbreiding werd de woonwijk de Hengelose Es ontwikkeld. Toen ging men verhuizen naar het Tuindorp in Hengelo. Ze trouwde en kreeg twee kinderen; een dochter en een zoon. Haar man werkte destijds bij Signaal, maar verkoos de Rinco in Oldenzaal als zijn werkgever. Haar man had destijds aan de Ottoweg ook nog een motorenreparatie bedrijf. De oudere Hengelose motorrijders zullen zich dat nog goed herinneren.


In 1970 verhuisde het gezin naar Oldenzaal en ze woonde destijds aan de van Burenlaan in Oldenzaal. Ze was nog geen vijftig toen haar man kwam te overlijden ten gevolge van een hartinfarct. Ze ging niet bij de pakken neerzitten; behangen werd haar hobby, zo heeft ze heel wat kamertjes in Oldenzaal van behang voorzien.


Schilderen, kleding naaien en borduren - ze was steeds erg actief. Ze woonde nog een tijd in de Walgaarden, maar toen het zelfstandig en alleen wonen beperkingen met zich meebracht werd gekozen voor de Molenkamp. Ze heeft drie kleinkinderen en ze laat vol trots weten dat haar zoon Roland een motorshop heeft in Oldenzaal. Tevreden met haar bestaan is ze, het zien wordt minder, het horen wordt minder, maar herinneringen aan vroeger haalt ze zo weer uit haar rijke verleden. De redactie van de Hart kranten sluit zich bij de felicitaties aan en persoonlijk, als ik zo oud mag worden dan teken ik ervoor. Willy, van harte proficiat. 

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker