Afbeelding

Geld voor EHBO-workshops goed besteed in Noordoost Twente

Algemeen

TWENTE - Bijna tweehonderd mensen uit Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen hebben een workshop EHBO aan baby’s en kinderen bij het Rode Kruis gevolgd. Dankzij een legaat kon het lokale Rode Kruis de workshop fors goedkoper aanbieden. Vanwege de grote belangstelling worden meer data ingepland. Ook de EHBO voor volwassen gaat vanaf 22 oktober van start. Door het legaat is ook daarvoor hoge korting mogelijk.

“Dat zoveel ouders en verzorgers de workshop EHBO aan baby’s en kinderen hebben gevolgd is hartverwarmend”, zegt Thea den Hartog, projectleider EHBO Overijssel van het Rode Kruis. “Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken met baby’s en kinderen in en rond het huis. Dan is het heel belangrijk dat er een volwassene in de buurt is om eerste hulp te verlenen. Door deze workshop wordt het een stuk veiliger in Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen.”


“We hopen dat de deelnemers ook de volgende stap nemen en een complete cursus volgen”, zegt Den Hartog. “Dan kunnen we ze nog beter voorbereiden op ongelukken in en rond het huis, speelplaats of school. Er is nog zoveel te leren.” Vanaf 22 oktober volgt ook de volledige gecertificeerde cursus eerste hulp aan baby’s en kinderen. “De afdeling Dinkelland, Oldenzaal en Tubbergen heeft enkele jaren geleden een legaat gekregen”, zegt Den Hartog. Door deze schenking kan het Rode Kruis aan inwoners van deze gemeenten EHBO-cursussen aanbieden tegen een sterk gereduceerd tarief. “Daardoor brengen we deze belangrijke cursussen onder handbereik van een grotere groep mensen.” Ze zegt dat legaten belangrijk zijn voor het Rode Kruis. “Hiermee kunnen we echt het verschil maken.”


De erfenis die de afdeling Dinkelland-Oldenzaal-Tubbergen heeft ontvangen, biedt meer mogelijkheden, zegt Den Hartog. “We kunnen meer EHBO-cursussen tegen hoge korting aanbieden, denk aan speciale cursussen aan coaches op sportclubs.” Zo werkte het Rode Kruis voor de workshop EHBO aan baby’s en kinderen samen met Kinderkroon, Columbus junior, Impuls en Small Steps. “Daar blijft het niet bij”, zegt Den Hartog. “We zoeken samenwerking met meer organisaties in Dinkelland, Tubbergen en Oldenzaal. Dan kunnen we samen komen tot een specifiek EHBO-cursusaanbod voor hun doelgroep.” Uiteraard zijn particulieren ook altijd welkom om een complete cursus te volgen.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 9 minuten geleden
Afbeelding
Zaaiactie voor de bijen 24 minuten geleden
Lekker eten, gezelligheid en gemeenschap. Daar draait het om bij het Suikerfeest. (Tekst: Martin Meijerink)
Gezellige afsluiting van de ramadan met het Suikerfeest 1 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 2 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 3 uur geleden
Afbeelding
Benefietconcert Dames Smartlappen Koor 3 uur geleden
Afbeelding
Visie wonen, welzijn en zorg 3 uur geleden
Foto: Masterphoto
Mooi programma voor Maxima's Night Out 3 uur geleden