Oldenzaalse gemeenteraad vergadert vanaf nu in Dinkelland

OLDENZAAL - Vanaf komende maandag gaat de Oldenzaalse gemeenteraad voor onbepaalde tijd vergaderen bij de ‘buren’; zij maken dan voor de maandelijkse raadsvergadering gebruik van de raadszaal van de gemeente Dinkelland in het gemeentehuis in Denekamp.

Ongetwijfeld zijn de meeste lezers er nog nooit geweest, maar de Oldenzaalse raadszaal kan het beste als ‘knus’ omschreven worden. Normaliter nog niet zo’n probleem, maar door het verplichte afstand houden konden bij de afgelopen vergaderingen niet alle 23 Oldenzaalse raadsleden aanwezig zijn. Alleen de zes fractievoorzitters konden aan tafel plaatsnemen, de overige leden moesten elders in de zaal of in andere ruimtes plaatsnemen.

Bijzonder
Het is voor het eerst in de geschiedenis van Oldenzaal dat de gemeenteraad uitwijkt naar een andere gemeente voor de vergadering. Dinkelland heeft een modern gemeentehuis met een riante raadszaal, waardoor wel alle raadsleden aanwezig kunnen zijn. Voor een goed debat is ieders aanwezigheid en de non-verbale communicatie, zoals oogcontact en lichaamstaal, essentieel.

Gastvrijheid van noabers
“We zijn de gemeente Dinkelland erg dankbaar dat zij haar raadszaal ter beschikking stelt. Een passende locatie in een prachtige buurtgemeente voor onze gemeenteraad. Zo blijkt maar weer dat we vanuit het noaberschap veel voor elkaar kunnen betekenen”, aldus Oldenzaals burgemeester Patrick Welman. Daar is John Joosten, burgemeester van Dinkelland, het helemaal mee eens: “In deze bijzondere tijd is het extra belangrijk om er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen. Oldenzaal is van harte welkom bij ons.”

Publieke tribune blijft dicht
Voorlopig vindt iedere raadsvergadering van Oldenzaal in Denekamp plaats. De publieke tribune tijdens de raadsvergadering van de gemeente Oldenzaal blijft dicht in Denekamp. De raadsvergadering kan live worden gevolgd via de website www.oldenzaal.nl/raadonline. De Politiek Fora worden wel in Oldenzaal gehouden, omdat hierbij een delegatie van raads- en forumleden aanwezig is.

Meer berichten
 
Auto zoeker